Shiba Coin Doge İle Rekabet Ediyor

Dijital dünyanın iki köpek temalı kripto parası, birebiriyle yarış halinde. Doge ve Shiba Coin, fiyat performansı ve sırlama olarak birbirileriyle yarışıyor. Kripto para borsalarının en dikkat çeken iki para birimi olan Doge ve Shiba Coin son durumu ne? İşte detaylar…

Shiba Coin Atağa Geçecek Mi?

Doge Coin en başlarda bir şaka coin’i sanıldı. Özellikle Elon Musk tarafından yapılan açıklamalar, bu paranın şaka mı gerçek mi oldu konusunda yatımcıları ikiye böldü. Ancak Nisan ve Mayıs aylarında yaşanan piyasadaki boğa koşusunda Elon Musk tarafından desteklenen Doge Coin, kripto para sisteminin en değerli 10 varlığı arasına girmeyi başardı.

Geçtiğimiz günlerde Tesla’nın bazı parçalarının Doge Coin’le satılacağını açıklamasının üzerine Elon Musk, Doge sevgisinin devam ettiğini ortay koydu. Doge’nin bu artan popülerliğinden faydalanan Shiba ise Eyül ayında yükselen bir grafik sergiledi. Bunun ardından sosyal medyada Shiba taraftarları toplandı ve fiyatının yükselmesini, Shiba Coin’e olan sevgiden kaynaklandığını dile getirdi.

Piyasa verilerine bakıldığında hacim olarak bu iki token’in birbirine çok yaklaştığını görüyoruz. Aralarındaki rekabetin piyasa sıralamasında da var olduğu görülüyor. Coinmarketcap verilerine baktığımızda, en değerli kripto paralar sıralamasında Doge Coin’in 12. Sırada, Shiba coin’in ise 13. Sırada yer aldığı görülüyor. Doge’nin piyasa değeri toplamda 22 milyar dolar iken Shiba’nın değeri 17 milyar dolardır.

Shiba Coin Gelişmeleri Fiyatına Yansır Mı?

Doge’nın Elon Musk tarafından desteklenmesinin ardından Shiba Coin’e de Flexa tarafından destek verildi. Flexa şirketi bir ödeme aracı olarak Shiba Coin’i platforma eklediklerini açıkladı. Bu haber ABD’de 40 binden fazla noktada Shiba Coin ile ödeme yapılabileceğini gösteriyor. Ayrıca Tayvan’ın önde gelen kripto para borsası olan BitoEX de, Shiba Coin’i listeleyeceğini duyurdu.

Bütün bu gelişmeler Shiba Coin fiyatının 2022’ye güzel başlayacağı ve artışa geçeceğini beklentisini oluşturuyor. Doge ve Shiba arasındaki rekabetin ise 2022 yılında da devam edeceği düşünülüyor.

yorum Yap