Cüzdan No Nedir

Cüzdan no nedir hakkında detaylı bilgilendiriyoruz. Nüfus cüzdanı seri no ne işe yarar işte detaylar.

“Cüzdan no nedir” sorusu yeni Türkiye Cumhuriyeti kartlarıyla birlikte gündeme gelmiştir. Bazı resmi işlemleri hallederken kimlik cüzdan numarasını belirtmeniz gerekiyor.

Cüzdan no; müşteri hizmetleri ve bankalarda çok kullanılıyor. Cüzdan nolar, yeni kimlik kartlarının doğum tarihi bilgisinin alt tarafında bulunuyor. Nüfus cüzdan seri no; eski kimliklerin üst kısmında fotoğraf altındaki bilgiyi temsil ediyor. Yeni kimlik kartlarında; medeni hal, aile sıra numarası ve nüfus cüzdanı veriliş nedeni/ verildiği yer/tarih gibi bilgiler bulunmuyor.

Cüzdan no; e-Devlet kapısı ve internet bankacılığında sistem veya kart şifresi unutulduğunda kullanılıyor. Eski kimliklerdeki cüzdan n, yeni kimlik kartlarındaysa seri numara diye geçmektedir. Nüfus cüzdanı seri no 9 haneli olarak oluşturulmuştur. 9 karakterden oluşan cüzdan nolar, rakam ve harfleri barındırıyor. Belirttiğimiz bilgilerin arkasından kimlik kartındaki son geçerlilik tarihide bulunmaktadır.

Nüfus Cüzdanı Seri No Ne İşe Yarar

“Nüfus cüzdanı seri no ne işe yarar” konusu özellikle kimlikler kaybolduğunda çok önem kazanıyor. E-devlet, bankacılık ve vatandaşlık gibi işlemlerde güvenlik sorusu şeklinde soruluyor.

Nüfus Müdürlüklerine gitmenize gerek kalmadan E-devlet kapısından hızlı ve kolay şekilde cüzdan numaranızı öğrenebilirsiniz. E-devlet üzerinden aile sıra no ile cilt no bilgilerini öğrenmek çok kolaydır. E-devletten “Kimlik Bilgilerim” sayfasına ulaşıp, nüfus cüzdanınızla alakalı dilediğiniz tüm bilgileri öğrenmeniz mümkündür. Nüfus Müdürlüklerine gidip kimlik bilgilerinizi öğrenip sonrasında; nüfus kayıt örneği belgesini de temin edebilirsiniz.

Cüzdan no
Cüzdan no

Kimlik Seri No Öğrenme E-Devlet

Kimlik seri no öğrenme E-devlet hem eski hem de yeni kimliğe göre;

  • Nüfus cüzdanı seri numaranızın, 9 haneden oluşması gerekiyor. 9 hanenin içinde harf ve sayı bulunmaktadır.
  • Sıra numaranızı E-devlet üzerinden kolayca öğrenebilirsiniz.
  • Kimliğinizin ön yüzeyinde yer alıyor.
  • Eski kimlik bilgilerinde sıra no varken, yeni kimliklerde yoktur.
  • Eski nüfus cüzdanlarında seri no fotoğrafın altındadır.
  • Yeni çipli kimlik kartlarında sıra ve seri numaraların olduğu alan, biyometrik fotoğraf yanıdır.

“Yeni kimlik cüzdan no nerede” diye sorular çok sorulmaktadır. Yeni kimliklerde, cüzdan no belirtilmemiştir. Yeni kimliklerin çipli kısmında cüzdan no yer alıyor. Verilerin korunması için özellikle gizli tutulmuştur.

Altcoin Yatırım Tavsiyeleri 2022

Büyükşehir’e 300 Milyon TL Ek Bütçe

yorum Yap