Asgari ücrete ne kadar ‘’ara zam’’ yapılacak? Temmuz ayı zammı…

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret ara zammı için geri sayım başladı. Haziran ayı enflasyon oranlarının açıklanması ile birlikte ara zam belirlenecek. Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammıyla ilgili neler söyledi? Asgari ücret 5 bin 900 TL olacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kuruluna katıldı. Asgari ücret ara zammı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Ara zam vatandaşlarımızın elini rahatlatacak. Gelirlerdeki eksilmeyi telafi edecek şekilde zam yapacağız’’ diye konuştu.. Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği zam haberi için Haziran ayı enflasyon oranlarının açıklanması gerekiyor. Böylece Ocak ayından itibaren geçen 6 aylık dönemin enflasyon ortalaması alınarak zam oranı belirlenecek. Sadece asgari ücret ile çalışan vatandaşlar değil, emekliler ve memurlarda Temmuz ayı zamlarına kilitlenmiş vaziyette bulunuyor. Türkiye 2023 yılında Genel Seçimler için sandık başına gidecek. Cumhur ittifakı ekonomideki sorunları ardı ardına çözüme kavuşturarak seçimden galip ayrılmak için hamle yapmaya devam ediyor. Vatandaşlardan döviz ve altın birikimlerini Türk Lirasına çevirmelerini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon sorununun en geç 2023 Şubat ve Mart aylarında sona ereceğinin altını çizdi.

Asgari ücret ara zammı için geri sayım

Kurban Bayramı öncesinde asgari ücret zammının açıklanması bekleniyor. Ekonomi çevrelerinde konuşulan rakamlar ise 5 bin 900 TL civarında ilerliyor. Lakin, hükümet kanadından henüz net bir açıklama gelmedi. Öte yandan emeklilere özel Kurban Bayramı ikramiyesi verilecek. TÜİK’in açıklayacağı Haziran ayı enflasyon oranının yüzde 35 ila 40 arasında değişmesi bekleniyor. Asgari ücrete sene başında yapılan zam, enflasyonun yükselmesi nedeniyle yeterli olmamıştı. Milyonlarca çalışan asgari ücrete zam yapılması talebinde bulundu. Konut ve otomobil sektöründeki fahiş fiyat artışlarına karşı önlemler alınmaya başlandı. Özellikle kiracıların mağdur olmamasını sağlamak amacıyla TÜFE oranına göre en fazla yüzde 25 oranında zam yapılması kararı dikkat çekti. Konut satın almak isteyenlere özel 15 yıl vade ile kredi verilmesi için ekonomik paket hazırlandı. Asgari ücretin ara zam sonrası açlık sınırının üzerinde olması talep ediliyor.

yorum Yap