Dolandırıcıların yeni yöntemi: Kredi çekip dolandırma! Bankalar uyarıda bulundu…

Dolandırıcıların yeni hedefi mobil bankacılık hizmetleri oldu. Akıllı telefonlar aracılığı ile banka bilgilerine erişen dolandırıcılar adınıza kredi başvurusunda bulunabiliyor. Hızlı kredi işlemleri üzerinden anında paranızı alma imkanları var. Bankalar müşterilerinden hangi önlemleri almasını istedi?

Dolandırıcılar yeni yöntemler kullanmaya devam ediyor. Geçmişte olduğu gibi kredi kartına veya banka hesap bilgilerine ihtiyaç duymadan dolandırma işlemini gerçekleştiriliyor. Teknolojinin gelişmesi ve akıllı telefonların yaygın bir şekilde kullanılması hem bankaların hem de vatandaşların hayatlarını kurtardı. Akıllı cihaz üzerinden tek tıkla bankacılık hizmetleri yapılabiliyor. Geçmişte olduğu gibi banka şubesine gidilmesine ya da müşteri hizmetlerinin aranmasına gerek kalmadı. Yeni dönemde mobil bankacılık hizmetlerinin sağladığı konfor ve işlemlerin hızlı bir şekilde yapılması sağlanıyor. Bu durum dolandırıcıları da harekete geçirdi. Enflasyon oranlarının yükselmesi ile birlikte vatandaşların nakit ihtiyaçları da arttı. Kamu ve özel bankaları tarafından ihtiyaç kredilerinin en yoğun şekilde verilmeye başlandığı döneme girildi. Bankadan kredi almak isteyen vatandaşlar mobil bankacılık hizmetleri aracılığı ile başvuru işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Kredinin onaylanması halinde SMS yoluyla haber veriliyor. Bu süreçte hızlı kredi kullanılması halinde para hemen hesabınıza yatırılıyor. Kredi başvurusu, bankanın onayı ve paranın hesabı geçişi birkaç saat içerisinde tamamlanabiliyor. 

Dolandırıcıların link tuzağı

Dolandırıcılar, hedef belirledikleri kişilere sosyal paylaşım siteleri üzerinden link gönderiyor. Linke tıklanması halinde akıllı telefona erişim izni veriliyor. Bu sayede cihaz içerisindeki tüm bilgilere ulaşma imkanı yakalayan dolandırıcılar, mobil bankacılık hizmetlerinden yararlanabiliyor. Akıllı telefonlardaki mobil bankacılık uygulamalarında kullanıcı adı ve şifre girişi otomatik yapılıyor. Dolandırıcılar, hesabınızda para olmaması halinde hızlı kredi başvurusu yapabiliyor. Kredi kartı limiti farklı bir hesaba aktarılabilir. Haberiniz dahi olmadan tüm birikimlerinizi kullanma hakkına sahip olabilirler. Zira, akıllı cihazdaki kimlik onayı hesaplara erişim hakkı tanımaktadır. 

Bankaların müşterilerine önerileri neler?

Mobil bankacılık hizmetleri üzerinden gerçekleştirilen işlemler için sorumlu kişi müşteri olacaktır. Bu noktada bankalar sorumluluk üstlenmez. Kişisel bilgilerinizi koruma yükümlülüğü hakkı devreye girmektedir. Bankalar müşterilerine akıllı cihazların da şifreleri otomatik kaydetmemeleri önerisini sunuyor. Ayrıca, kredi kullanılması halinde SMS veya mail almak istiyorum gibi seçenekleri tercih etmelisiniz. Hızlı davranılması durumunda adınıza kredi onaylansa bile bankayı arayarak transfer işleminin yapılmasını engelleyebilirsiniz.

yorum Yap