Moderna aşısı kimin? Korona aşısı hangi ülkenin?

Moderna aşısı kimin ve Moderna aşısı hangi ülkeye ait haberleri detaylandırıyoruz. Moderna aşısı hangi ülkenin işte detayları.

zamandır hayatımıza etki etmekte olan Korona Virüs problemi nedeniyle pek çok insanın hayatı sekteye uğramış durumda. Çin Halk Cumhuriyeti’ne bağlı Wuhan şehrinden bütün dünyaya yayılan ve bütün dünyayı etkisi altına alan bu hastalık yüzünden pek çok insan hayatından oldu.

Pek çoğu da maalesef ki işsiz ve geçimsiz kaldı. Bu sebeplerden ötürü de insanların en çok merak ettiği şeylerden birisi de bu virüsü bitirecek olan aşının ne zaman üretileceği ve ne zaman etki edeceği konusu olmuştu. Amerika Birleşik Devletleri sınırları dahilinde işlem görmekte olan Moderna ilaç şirketi de geliştirmiş olduğu aşı için yakın zamanda Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliğine onay başvurusunda bulunmuştu.

Moderna Aşısı

Düzenleyici kuruluşlar tarafından Moderna şirketinin mRNA teknolojisine bağlı olarak ürettiği aşının güvenli ve etkili olduğu sonucuna varılması halinde bu aşı da acil kullanım onayını kazanmaya hak kazanacaktır. Moderna şirketinin son olarak yapmış olduğu faz denemelerine otuz bin kişi katılmış ve bu aşama esnasında üretmiş oldukları aşının yüzde doksan dört oranında koruma sağladığı bütün dünyaya ilan edilmişti.

Yüz doksan altı vaka üzerinde yapılmış olan son araştırmalar esnasında aşının yüzde doksan dört oranında koruma sağladığı tespit edilip onaylanmıştır. Aşı denemesine katılmış olan kimselerin tamamı Korona Virüs problemini daha ağır semptomlarla geçirdiği gözlemlenen sonuçlar arasındadır.

yorum Yap