Başkan Büyükkılıç, Bakan Akar ve TSK Komutasına Eşlik Etti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Genelkurmay BaşkanıOrgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarının bulunduğu heyeti, 12’nci HavaUlaştırma Ana Üs Komutanlığı’nda Büyükşehir BelediyeBaşkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, AKParti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Emrah Karayel, AK PartiKayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tokkarşıladı.

HEYET, A400MUÇAKLARININ HANGARLARINI İNCELEDİ

Karşılamanın ardından heyet, yapımı devam eden yenihangarların inşaatını inceledi. Daha sonra, A400M uçaklarının bakımlarınınyapıldığı hangarı ziyaret ederek buradaki çalışmalar hakkında bilgi alan heyetincelemelerin ardından tablet dağıtımı törenine geçti.

Orduevi’nde düzenlenen şehit ve gazi çocuklarına tabletdağıtım törenine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri KomutanıOrgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz,Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Kayseri Valisi ŞehmusGünaydın, AK Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız, Hülya Nergis, İsmailEmrah Karayel, İsmail Tamer, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, BüyükşehirBelediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı ŞabanÇopuroğlu, MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, şehit aileleri, yakınları vegaziler katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayantablet dağıtım töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Genelkurmaybaşkanımız, kara ve deniz kuvvetleri komutanlarımızla birlikte güzidememleketim Kayseri’de siz değerli hemşerilerim ve pırıl pırıl evlatlarımızlabir arada bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

“GENÇLERİMİZEGÜVENİYORUZ”

Bakan Akar, gençlere yürekten güvendiklerini belirterek,“Gençlerimizden yegane beklentimiz ülkemizin geleceği için kendilerini daha iyive sürekli geliştirmeleridir. Zira bilgi yarı ömürlüdür, her geçen güneskimektedir. Kayseri’de bir söz vardır. Biraz doğru, biraz yanlış, ‘kafasıçalışan çocuğu okutmazlar’ diye meşhur bir söz vardı. Artık bu söz eskidi, hükmünüyitirdi, ülkemizin geleceği bilim ve teknolojidedir, kıymetli evlatlarımızınülkemizi bilim ve teknolojide daha da ileri seviyelere taşıyacak yetenekte,azim ve kararlılıkta olduğuna yürekten inanıyor ve gençlerimize güveniyoruz”diye konuştu.

“TERÖRİSTLERİNKAÇACAK YERİ KALMADI”

Ülkenin ve bölgenin hassas, kritik bir dönemden geçtiğini devurgulayan Bakan Akar, “Türk Silahlı Kuvvetleri, karada, denizde, havadaülkemizin haklarını korumak, 84 milyon vatandaşımızın güvenliğini sağlamakiçin, başta FETÖ, PKK, YPG ve DEAŞ olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeyekarşı ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışıyla azim ve kararlılıklamücadelesini sürdürmektedir. Teröristlerin kaçacak yeri kalmadı, en güvenlioldukları yerlerde bile inlerini başlarına yıktık, yıkmaya devam edeceğiz.Operasyonlarımız en son terörist etkisiz hale gelinceye kadar artan bir şiddetve tempoda taarruzi bir anlayışla devam edecektir. Kahraman mehmetçiğimizin,komandolarımızın nefesi teröristlerin enselerinde” ifadelerini kullandı.

Vali Şehmus Günaydın da, törende yaptığı konuşmada“Ülkemizin, milletimizin geleceği için, ezanımız, bayrağımız için canlarınıseve seve feda eden şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız ve geleceknesillere aktarmak için de her türlü çabayı göstereceğiz. Bizler şehit ailelerimizin,gazilerimizin, yakınlarının hizmetindeyiz, emrindeyiz” dedi. Konuşmalarınardından şehit ve gazi çocuklarına tablet dağıtımı yapıldı. 

Başkan Büyükkılıç, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,komuta kademesini Kayseri’de ağırlamaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarınıbelirterek, ziyaretin çok verimli geçtiğini ifade etti.

yorum Yap