Büyükşehir, Kontrollü Normalleşmede Her Alanda Çalışmalarını Yoğunlaştırdı

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, yeni kontrollünormalleşme süreci ile ilgili alınan kararların ülkeye ve millete hayırlıolması temennisinde bulunarak, “Risk haritasında Kayseri’miz turuncu yaniyüksek riskli olarak görülüyor. Hedefimiz turuncudan bir an önce kurtulabilmekve daha sağlıklı bir Kayseri’de huzur içinde yaşayabilmemiz için elbirliğiylehareket etmektir. Her şey bizim elimizde, maske, mesafe ve hijyen kurallarınauyar ve tedbirleri elden bırakmazsak, şehrimizdeki riski düşürür vekısıtlamalardan tamamen kurtuluruz. Tüm hemşehrilerime anlayış ve destekleriiçin teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TOPLU ULAŞIMDA DEZENFEKTE İŞLEMLERİ YOĞUNLAŞTI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın yoğun olarakkullandığı toplu taşıma araç ve duraklarında dezenfekte çalışmalarınıyoğunlaştırırken, Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi olarak virüsünTürkiye’de görüldüğü 11 Mart 2020’den itibaren aynı teyakkuz durumu ile pandemisürecini yönettiklerini ifade etti. 

Günlük olarak araçların ve istasyonların dezenfekteedildiğini belirten Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kamu kuruluşu olarak sayın Sağlık Bakanımız, İçişleriBakanlığımız ve bilim kurulu üyelerimizin tedbir, tavsiye ve genelgelerinieksiksiz olarak uygulamaya koyduk. Tedbir alınan en önemli alanlardan birisi detoplu ulaşım araçlarıdır. Her gün onbinlerce hemşehrimizin kullandığı topluulaşım araçlarını dezenfekte etmeye devam ediyoruz. Bir doktor olaraksöylüyorum, maske ve mesafenin yanı sıra temizlik de pandemi ile mücadelenin enönemli tedbir unsurudur. Her araç günlük olarak dezenfekte edilirken, tramvayistasyonları ve otobüs duraklarında da dezenfeksiyon işlemleri sürüyor.”

yorum Yap