Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Kayseri’mize Yakışacak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 1milyon 260 bin metrekarelik alanıyla Türkiye’nin en büyük millet bahçesi olacakRecep Tayyip Erdoğan millet Bahçesi’nde inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Yaklaşık 3 saat yetkililerden detaylı bilgiler alan ve yüzde 25 fizikigerçekleşmeye ulaşıldığını açıklayan Başkan Büyükkılıç, “Yeşiliyle, bisiklet veyürüyüş yollarıyla, etkinlik ortamlarıyla, yeme-içme mekânlarıyla, müzeleriyle,kütüphanesiyle yürü yürü, gez gez, fonksiyonları say say bitmeyen Recep TayyipErdoğan Millet Bahçesi, Kayseri’mize yakışacak” dedi.

Başkan Büyükkılıç, iklim şartlarının da elvermesiyle hızlıbir şekilde inşaat çalışmaları sürdürülen Recep Tayyip Erdoğan MilletBahçesi’nde, Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman ve yüklenici firmayetkililerinden proje hakkında 3 saate yakın brifing aldı.

İNSANA AİT TÜM SOSYAL DONATILAR İNCE DETAYINA KADAR DÜŞÜNÜLDÜ

Burada açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, insana aittüm sosyal donatıların en ince detayına kadar düşünülüp, projelendirildiğinibelirterek, şunları söyledi: “TOKİ’mizin ihale ettiği yüklenici firmamız ile BüyükşehirBelediyemizin birlikte çalışmalarını sürdürdüğü 1 milyon 260 bin metrekarelikmillet bahçemizin yapılma süreci hızla devam ediyor. Yetkili arkadaşlarımız vepeyzaj mimarımız tarafından fonksiyonları sayılırken, insan adeta dinlemeyeyoruluyor. Her yaş grubuna hitap edecek, her kesimi rahatlıkla memnun edecek,bir yaşam merkezi olarak yorumlanacak, yeşiliyle, bisiklet ve yürüyüşyollarıyla, etkinlik ortamlarıyla, yeme-içme mekânlarıyla, müzeleriyle,kütüphanesiyle, keyif mekânlarıyla derken fonksiyonları say say bitmiyor. Buarada 2.5 kilometreye yakın uzunlukta ana arterimiz Çay Bağları’na doğruaçılıyor, Hava İkmal’in Erciyes yolundan Çay Bağları’na olan kısmını da kısasürede geçecek şekilde, bir bakıma daha anlamlı hale getiriyor. Böyle güzelçalışmayı yüklenici firmamız ile Büyükşehir Belediyemiz yapılacak işlerbağlamında, yer tesliminden itibaren yaklaşık 4-5 aylık süre içerisinde yüzde25’e yakın bir noktaya getirmiş durumdalar. Önümüzdeki sene ilkbaharı bulacakşekilde, sonuç itibariyle herkesin rahatlıkla dinleneceği, eğleneceği ve gününüdeğerlendireceği bir güzel bir ortamla Kayserililer buluşacak. SayınCumhurbaşkanımız başta olmak üzere bu çalışmada emeği geçen, katkısı olan tümyetkililere teşekkür ediyorum. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Kayseri’mizeyakışacak.”

“YÜRÜ YÜRÜ, GEZ GEZ, SAY SAY BİTMİYOR”

Proje kapsamında inşaatı hızla yükselen Sağlıklı YaşamMerkezi önünde de konuşan Başkan Büyükkılıç, “Millet Bahçesi’ndeincelemelerimiz devam ediyor, yürü yürü, gez gez, etkinlikleri say saybitmiyor. Allah’a şükürler olsun, Kayseri’nin bugüne kadar tüm ihtiyaçlarınıkarşılayacak sosyal statü içeren bir ortam hazırlanıyor. Şu anda Sağlıklı YaşamMerkezi inşaatı önündeyiz, iki yarı olimpik havuzumuz, çocuklar için havuzlar,fitness merkezi, sauna ve diğer etkinlikleriyle 5 bin 400 metrekarelik birkapalı alanı içeren yaşam merkezi inşa ediliyor. Şehrimize hayırlı olsun, buçalışma Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ne yakışan en güzel çalışmalardanbirisidir. Her bir yapılan işin yanına gelince fark ediyorsunuz, çalışmalarıyerinde incelediğinizde inanın vaktiniz yetmiyor. Tüm detaylar ve her kesimdüşünülmüş, proje harika, şehrimize yakışacak” diye konuştu.

6 KAPILI TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MİLLET BAHÇESİ OLACAK

Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde 6 ayrıgiriş takı olacağını belirterek, giriş taklarından birinin önünde yaptığıaçıklamada “Şuan Erciyes Üniversitemize bakan, hem yaya, hem araç trafiğineaçık olacak giriş takının önündeyiz. Projemiz, 4 adet sadece yaya trafiği, 2adet de hem yaya, hem de araç trafiği olacak 6 kapısı olan millet bahçesiolacak” dedi. Büyükkılıç, her çalışmanın projede olduğu gibi hayatageçirileceğini, girişte Erciyes’in Sarıgöl mevkiine özgü, Hörmetçi Çiftliği’neinen, İpek Yolu üzerinde Kayseri’yi çağrıştıran, önemli bir obje olan yılkıatlarının güzel bir görüntü oluşturacağını söyledi.

PROJEDE NE ARARSANIZ VAR

Türkiye’nin en büyük millet bahçesi özelliğinitaşıyacak olan projenin detayları şu şekilde: “1 adet 39 bin metrekarebüyüklüğünde biyolojik gölet, Türkiye’nin en büyüğü olacak gölet üzerinde 3adet köprü, 3 adet millet kıraathanesi ve 1 adet sağlıklı yaşam merkezi,içerisinde yarı olimpik kadın ve erkek ayrı olacak şekilde yüzme havuzu,çocuklar için çırpınma havuzu, sauna, pilates salonu ve buhar odası, 1 adetidari bina, 1 adet hangar, 26 adet büfe, 15 adet wc-mescit depo binası, çocukoyun alanları, kaykay pisti, toplam 8 adet basketbol-voleybol sahası, 2 adettenis kortu,  2 adet plaj voleybolu, 2adet halı saha, piknik alanları, 3 adet yaya giriş meydanı 1 adet yaya ve araçgiriş meydanı, bisiklet ve koşu parkuru, 2 adet etkinlik çayırı, 2 nolu etkinlikçayırında 9 adet (her biri 69 metrekare olmak üzere) asma germe gölgelik, 2nolu etkinlik çayırda 1 adet sahne kurulum alanı, toplam 325 adet çatılı vemasalı kamelya, 3 adet pergole, 145 adet ferforje ayaklı bank, 145 adet yüzerbank ve 19 adet duvar üstü bank, muhtelif yerlerde toplam 115 adet çeşme, 245adet ayaklı çöp kutusu ve 215 adet sıfır atık çöp kutusu, 125 adet yönlendirmetabelası, 17 adette bilgi panosu, engelli vatandaşlarımız için kılavuz yüzeylerve uyarıcı yüzeyler, giriş meydanlarında bisiklet park yerleri ve pedicab parkyerleri.” 

yorum Yap