Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç’tan Pandemi Denetimi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,Vali Şehmus Günaydın ile birlikte, İçişleri Bakanlığı’nın ‘Dinamik DenetimModeli Faaliyetleri’ konulu genelgesi kapsamında yağmur altında saha denetimigerçekleştirdi.

Başkan Büyükkılıç, vatandaşlara kalabalık ortam oluşturmamalarıuyarısında bulunurken, toplu ulaşımda HES kodu uygulamasının önemini bir kezdaha vurguladı.

Kayseri’de ‘kontrollü normalleşme’ sürecinde denetim vetedbirler sıklaşırken, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve Büyükşehir BelediyeBaşkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kent merkezinde denetimlerde bulundu.Denetimler öncesi Valilik binası önünde gazetecilereaçıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, “Bu süreçte uyum kültürü içerisindeyaptığı çalışmalar ve çabalarından dolayı Sayın Valimize özellikle teşekkürediyorum. Kamuoyunda Valimizden başka bu sorunu sorun edinen yok gibi de biralgı oluşuyor. Bu hepimizin sorunudur. Bize de Sayın Valimize yardımcı olmakyakışır. Bu anlayış içerisinde bizim çok daha fazla çaba göstermemiz lazım”dedi.

“KALABALIK ORTAM OLUŞTURMAYALIM” UYARISI

Kalabalık ortamların oluşturulmamasına dikkat çekenBüyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her şeyden önce kalabalıkları oluşturmamamız, mümkünseoluşmuş kalabalıklarda da yer almamamız gerekmektedir. Bunu mutlakasağlamalıyız. Belirli yaş gruplarındaki büyüklerimizin sanki mesaiye gidiyorgibi sabahın köründe, pik saat dediğimiz sabah 07.00 ile 09.00 ya da 10.00arasında toplu ulaşımı kullanmamalarını istirham ediyoruz. İllaki dışarıçıkacaklarsa saat 10.00’dan sonra çıksınlar. Ama hiç de öyle gözükmüyor.Malumunuz sayın büyüklerimizin ücretlerini belediyemiz karşılıyor. Böyle de biravantaj olduğundan dolayı oradan iniyor, oraya biniyor, oradan iniyor, öbürünebiniyor. Yani böyle bir durum söz konusudur. İşi olduğunda tabi ki istifadeetmeli ama ‘gideyim, dolaşayım, canım sıkıldı’ mantığı içerisinde ulaşımımeşgul ederse, herhalde vebal altında kalır gibi geliyor.”

HES KODU SAYESİNDE POZİTİF VAKALAR İLGİLİ YERLERE İLETİLİYOR

Başkan Büyükkılıç, toplu ulaşımda Hayat Eve Sığar (HES) Koduuygulamasının önemini vurgulayarak, “Bana gelen rapora baktım, salı günü yanidün itibariyle toplu ulaşımda 247 bin yolcu taşımışız. Geçen hafta salı günü de270 bin yolcu taşındı. Bir miktar azalma var. Ama bu yetmez. Bence bunu dahaaşağıya çekmememiz lazım. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz, HES kodu uygulamamız4 aydır devam ediyor. HES kodu uygulaması sonrası 200 civarında vatandaşımızıpozitif oldukları için ilgili mercilere bildirmek durumunda kaldık. Yanisorumsuzca pozitif kişi ulaşım araçlarından yararlanmaya çalışabiliyor. İyi kibiz o tespitleri yapıyoruz, ilgili yerlere iletiyoruz da sonrasında isteristemez daha fazla bulaşın olması da dolaylı olarak engellenmiş oluyor” diyekonuştu.

Büyükkılıç, sağlık çalışanlarının ve hastanelerin yükününhafifletilmesi için kurallara ve tedbirlere uyulması hatırlatmasında bulundu.

Vali Günaydın ise Kayseri’de 5 binin üzerinde kamugörevlisi, sivil toplum örgütü üyeleri ile birlikte dinamik denetleme modelikapsamında farkındalığı arttırmak ve hassasiyetin biraz daha yukarılarataşınması için denetimler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Günaydın, “Son 1haftalık rakamlar açıklandığında maalesef ilimiz en çok artış gösteren ilk 10il arasında. Nedenlerin başında tedbirlerden uzaklaşılması, rehavete kapılmak,hareketliliğin artması olarak görüyoruz” dedi. Vali Günaydın ayrıca filyasyon ekiplerine de doğru bilgiverilmesi gerektiğinin altını çizerek virüsün yayılım hızını bu durumunartırdığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Günaydın ile Başkan Büyükkılıç,Sivas Caddesi, Hunat Mahallesi, Yoğunburç, Kazancılar Çarşısı, CumhuriyetMahallesi ve Yeraltı Çarşısı gibi şehrin en işlek yaşam alanlarında esnaflarıtek tek ziyaret ederek, salgın kuralları konusunda hatırlatmalarda bulundu.Vali ile Başkan, esnafların yanı sıra vatandaşlardan korona virüs salgınınınönlenmesine yönelik tedbirlere harfiyen uyulmasını, bu sayede kentteki riskoranının düşürülmesine katkı sağlanmasını istediler.

yorum Yap