Büyükkılıç: “Bir Damla Suyu İsraf Etmemeliyiz”

Başkan Büyükkılıç, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıylaaçıklamasında, Kayseri’de kesintisiz ve sağlıklı su teminine yönelikçalışmaların yürütüldüğünü ve geleceğe yönelik planlamaların yapıldığınıbelirterek, su tasarrufu konusuna dikkat çekti.

“EN ÖNEMLİ VARLIKLARIMIZDAN BİRİSİ: SU”

Suyun en önemli varlıklardan birisi olduğunu söyleyen BaşkanBüyükkılıç, açıklamasında “Suyu israf etmek doğru değil. Çünkü en önemlivarlıklarımızdan birisidir su. Tasarrufa yönelmek ve damla israf etmemekönemli. Hem önümüzü görelim, hem geleceğe bir ışık tutacak çalışma yapalım, hemde insanlığa bir mesaj verelim. Geçmiş kültürümüzdeki gibi denizin, deryanındibinde, merkezinde olsak dahi damlayı israf etmeme mantığında suyun önemini veisrafın kötü oluşunu vurgulayan bir yaklaşım içerisinde su harcamalarına dikkatçekmek bağlamında çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“SUDA AZALMA, ÇEKİLME VAR. DİKKAT ETMEMİZ GEREKİYOR”

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’deki yer altı su miktarındaazalma ve çekilme olduğunu, bunun da dikkat edilmesi gereken bir boyut olduğunudile getirerek, şöyle konuştu:

“Sıcak suyuyla, soğuk suyuyla, alt yapısıyla Kayseri’miz buanlamda güzel bir şehirdir. Ancak geçmişte Kayseri merkezindeki inşaat sahalarıiçin kazı yapıldığında birkaç metreden su çıktığını, pompalarla o sularıncaddelere akıtıldığını biliriz. Şimdi artık 5 metre, 6 metre aşağılardansuların çıkmaya başladığını görüyoruz. Demek ki bir çekilme var, azalma var,dikkat etmemiz gereken bir boyut var.”

yorum Yap