“Kütüphaneler Şehri Olma Yolunda Kararlıyız”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın‘150. Yılda 150 Projesi’ kapsamında büyük bir gayretle sürdürülen ‘kütüphanelerşehri’ olma yolunda kararlılığı 2021 yılında da devam edecek. Büyükkılıç,“Kütüphaneler şehri olma yolunda kararlıyız” dedi.

Türkiye’de en çok kütüphane ziyaretçisi olan iller arasındayer alan Kayseri, Büyükşehir Belediyesi projeleri öncülüğünde ‘kütüphanelerşehri’ olma yolunda ilerlemeye devam ediyor. Kayseri, kadim kent ve zenginkültürü ile hemen her konuda öncü olmaya uygun şehirlerden biri olurken, bu niteliğine uygun projeler ortaya koyanKayseri Büyükşehir Belediyesi de şehrin ve gönüllerin doktoru Başkan MemduhBüyükkılıç liderliğinde şehri layık olduğu yere taşıyor.

150. YILDA 150 PROJE KAPSAMINDA BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’IN OLMAZSA OLMAZIKÜTÜPHANELER

Kütüphane Haftası dolayısıyla değerlendirmelerde bulunanBaşkan Büyükkılıç, ‘olmazsa olmaz’ olarak nitelediği kütüphaneleri şehrekazandırma noktasında büyük gayret ve özveri gösterdiklerini, gerek şehirmerkezinde, gerekse kırsalda kütüphane açılması ve tefrişatının sağlanmasıkonusunda ya proje sahibi, ya da proje destekçisi olarak fırsat tanıdıklarınıifade etti.

ŞEHİR MERKEZİ, SEMT VE İLÇELERDE KÜTÜPHANE AÇILIŞI YAPILDI

Başkan Büyükkılıç, önem verdiği kütüphanelerin açılışınıbirer birer geçekleştirdiklerinin altını çizerek, “2020’de tarihi Meryem AnaKilisesi’ni restore edilerek Şehir Kütüphanesi’ne dönüştürülmesinin yanı sıraBeyazşehir Kütüphanesi, Argıncık Semt Kütüphanesi, Ziya Gökalp Semt Kütüphanesiaçılırken, merkezde Büyükşehir’in açtığı kütüphane sayısı 7’ye çıkmış oldu.Sarız İlçe Kütüphanesi de tefrişatı yapılarak yeni adresine taşındı. Ayrıcamerkez kütüphaneye ek okuma salonu yapılarak merkezin ihtiyacına cevap vermekamacıyla imkânlar genişletildi. Diğer taraftan Talas’ta hizmete açılan 7/24Halk Kütüphanesi’ne de gereken bütün destekler verilirken öğrencilere,vatandaşlara okuma konusunda büyük katkı sağlandı” diye konuştu.

BİNLERCE KİŞİLİK OKUMA KAPASİTESİ, ON BİNLERCE KİTAP

Büyükkılıç, kütüphanelerde binlerce kişilik okuma kapasitesive onbinlerce kitap olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “BüyükşehirBelediyemiz tarafından yapımı tamamlanan merkez, semt ve ilçe kütüphanelerindetoplam, 2 bin 600 kişilik okuma kapasitesi, 100 bin 212 basılı kitap, 22 bine-kitap ve modern dekorasyon ile içerisinde okuyucuların kullanımına sunulmuşsatranç takımları, sinema sistemleri, masaj koltukları, şifreli emanetdolapları, sesli kitap ünitesi gibi donanımları sayesinde şehrin öğrenci vevatandaşlarına destek sağlıyor.”

AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR, ÇOCUKLARA ÖZGÜ KÜTÜPHANE

Kayseri’de kurulan kütüphaneler içerisinde çocuk okurlaraözgü de kütüphaneler oluşturulmasını kararlaştırdıklarına da değinen BaşkanBüyükkılıç, “Büyükşehir Belediyesi olarak ‘ağaç yaşken eğilir’ prensibi ileçocukları yaşlarına uygun olarak okumaya alıştırmak ve teşvik etmek amacıyla buprojeyi de hayata geçirdik.” Bu anlamda Beyazşehir Halk Kütüphanesi, ZiyaGökalp Semt Kütüphanesi ve Argıncık Semt Kütüphanesi bünyesinde çocukkütüphanesi oluşturuldu” dedi.

2021’DE DE YENİ KÜTÜPHANELER YOLDA

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,2021 yılı ve ilerleyen süreçte şehre kazandıracağı kütüphaneler de bulunduğunu,bu kapsamda Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ne İl Halk Kütüphanesi,çocuklara özgü Çocuk Kütüphanesi ve Akkışla ilçesine kütüphane yapımı 2021 yılıprojeleri arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

yorum Yap