Erciyes’te Bir Sevda Masalı; Kerem İle Aslı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, KayseriMesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK), İran’ın İsfahan’dan Kayseri Erciyes’euzanan ve Kayseri’de kavuşup, Kayseri’de yanan Kerem ile Aslı’nın hüzünlü veçok az bilinen sevda hikâyesini canlı anlatımlı sanal sergi ile sanatseverlerlebuluşturdu.

Yaptığı projeler ve el emeği göz nurueserler ile Türkiye’de ilklere imza atan Büyükşehir Belediyesi KAYMEK A.Ş. yineçok önemli ve özel bir çalışma ile dikkatleri üzerine çekti. Kerem ile Aslı’nınhikâyesinin  ‘Erciyes’te Bir Sevda Masalı; Kerem ile Aslı’ canlı anlatımlısanal sergiyi, sanatseverler KAYMEK İnstagram ve Youtube sayfalarından izledi.

SANAL SERGİ18 FARKLI EL SANATI VE 24 ESERDEN OLUŞTU

KAYMEK A.Ş. Müdürü Denizhan Burhan sergiaçılışında yaptığı konuşmada, “Şehrimizin çok özel ama az bilinen Kerem ileAslı sevdasını konu alan canlı anlatımlı sanal sergimizle sizlerleyiz.KAYMEK’te eğitmenlerimiz tarafından hazırlanan sergimiz 3 ay gibi kısa birzaman içerisinde hazırlandı. 18 farklı el sanatı ve 24 eserden oluşan sergimizdeKerem ile Aslı hikâyesi siz sanatseverlerimizin beğenisine sunuldu. Sergimizekonu olan bu masalımsı sevdanın hikâyesi 14 bölüme ayrılarak kronolojikdizilimle 3 boyutlu 14 eserle sunulurken, sergimizde Kerem ile Aslı sevdasınınayrıntılarını içeren 8 tablomuz ve 2 çini vazomuz yer almaktadır” diye konuştu.

İSFAHAN’DANKAYSERİ’YE UZANAN GERÇEK BİR SEVDA

Sergide, sıfır atık projesine katkısağlamak amacıyla yüzde 90 atık malzemelerden yapılan minyatürler, tablolar vevazolar hakkında bilgiler veren Burhan, daha sonra “Kerem ile Aslı, 16.yüzyılda İran’da bir şahın oğlu olan Kerem ile şahın hazinedarı olan keşişinAslı isimli kızı arasında yaşanan bir sevda öyküsüdür. Kerem ile Aslısevdasının İran’ın en önemli şehirleri olan İsfahan’dan Kayseri’ye uzananhüzünlü yaşanmış gerçeğini aktaracağız” diyerek, 3 boyutlu 14 eserle hazırlananKerem ile Aslı’nın hikâyesini anlattı.

İKİSEVDALININ KÜLLERİ ERCİYES’E GÖMÜLMÜŞ

Burhan, 16. yüzyılda yaşanmış dilleredestan bir aşk hikâyesinde acı maceralardan sonra Kayseri’de kavuşup,Kayseri’de yanan iki sevdalının küllerinin Erciyes’e gömüldüğünü muhteşem biranlatımla sanatseverlere aktararak, “Erciyes Dağı’nın neresinde bilinmez amaiki aşığın küllerinin Erciyes’in Kayseri’ye bakan güzel bir köşesine gömüldüğü söylenir.Kim bilir belki de Erciyes’in her mevsim soğuk olması bundandır, belki desevdalıların yanmasına inat, Erciyes üşütür insanı. Derler ki, o gün bugündürher bahar Kerem ile Aslı’nın küllerinden iki hasret gülü açar, biri kankırmızı, biri kar beyaz, üzerinde sevda kuşları uçar. İnşallah bugün bir milatolur ve Kayseri, Kerem ile Aslı sevdasını Erciyes’in eteklerinde nasıl dayüzyıllardır ağırlandığı bilinir ve nesilden nesile taşıması adına milat olur.Çok az bilenen bu sevda masalını sizlerle paylaştık” diye konuştu.

SANATSEVERLERSANAL SERGİYİ ÇOK BEĞENDİ

Canlı yayını izleyen sanatseverler sanalsergiyi çok beğendiklerini belirtirken, bazı sosyal medya kullanıcıları da ‘Tekkelimeyle şahane’, ‘Tüm emeği geçenlerin ellerine sağlık şahane görünüyor herşey’, ‘Kayseri’de böyle sergileri görmek çok mutlu etti’, ‘Bugüne kadaryapılmamış çok farklı, çok başarılı bir sergi olmuş’ ve ‘Muhteşem anlatım veciddi emek, tebrik ediyorum’ gibi yorumlar yaptılar.

KAYMEKİLKLERE İMZA ATMIŞTI

KAYMEK, geçtiğimiz aylarda bir ilke imzaatarak sergi faaliyetlerini sanal dünyaya taşımış, KAYMEK tarafından hazırlanan‘Medeniyetin Dehası Mimar Sinan’ isimli canlı anlatımlı sanal sergi, Türkiye’debir ilk olmuştu.

yorum Yap