BÜYÜKKILIÇ: “MİMAR SİNAN HEM MİMARLIĞA HEM DE İNSANLIĞA IŞIK OLDU”

Başkan Büyükkılıç, mesajında, Türk-İslâm medeniyetine mimarialanında büyük hizmetleri bulunan ve eserleri asırlar geçmesine rağmengünümüzde dahi hizmet veren Mimar Sinan’ın, gerek Kayseri gerek Türkiye gereksebütün dünya için büyük bir değer olduğunu kaydederek, “Mimar Sinan mimarlığa dainsanlığa da ışık oldu” dedi.

“MİMAR SİNAN’IN RUHUNU YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Büyükkılıç, Osmanlı padişahları Kanuni SultanSüleyman, 2. Selim ve 3. Murat dönemlerinde başmimar olarak görev yapan MimarSinan’ın dünyaya mal olan mimarlığı ile eserlerini daha iyi tanıtmak adınaBüyükşehir Belediyesi olarak çalışmalar yaptıklarını ve buna benzer çalışmalarısürdüreceklerini paylaşarak, bu kapsamda Mimar Sinan’ın eserleri bulunduğuülkeler ve şehirler arasında ‘Sinanlı Kentler Birliği’ projesinibaşlattıklarını ve bu proje ile Mimar Sinan’ın ruhunun ilelebet yaşatılacağınısöyledi. Bununla beraber Türkiye’nin en büyük millet bahçesi olacak RecepTayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde ‘Mimar Sinan Müzesi ve Mimarlık Merkezi’kurulacağını, projenin yarışmaya açıldığını belirtti. Başkan Büyükkılıç, geçtiğimiz aylarda Mimar Sinan’ındehasını ortaya koyduğu eserleri, el sanatı ile yapılan tablolar aracılığıylaanlatmak amacıyla KAYMEK tarafından hazırlanan ve Türkiye’de bir ilkgerçekleştirilip, canlı anlatımla sanal olarak sergilenen ‘Medeniyetin DehasıMimar Sinan’ isimli serginin Büyükşehir Belediyesi Fuaye Alanı’nda da görücüyeçıktığını ve Büyükşehir misafirlerine gezdirildiğini ifade ederek,”Ağırnas’ta doğmuş ve tam 97 yıllık ömrüne günümüzde hala hizmet vermekteolan 375’ten fazla eseri sığdırmış efsane isim Mimar Sinan’ın ismini herplatformda daha fazla duyurmak için gayret gösteriyoruz” dedi.

Başkan Büyükkılıç, mesajını şöyle sürdürdü:

“Mimar Sinan üç kıtada eserleri olan, bir asırlık ömrüne 477eser sığdıran bir mimari dâhidir. Kayseri’mizin bağrından çıkmış Türk-İslamMedeniyeti’ne büyük katkılar sağlamış değerdir. Bizler de onun torunu olmanıngururunu yaşıyoruz. Elimizden geldiğince ona layık hizmetler yürütüyoruz. MimarSinan şehirlerimizi, topraklarımızı imar etmenin yanında gönülleri de imar edenbir anlayış ile hareket etmiş, mimariye de insanlığa da ışık olmuştur. Bizlerde bu konuda onun izinde, onun açtığı ufukta yol almaya gayret gösteriyor,şehrimizi, topraklarımızı imar ediyoruz. Mimar Sinan’ı tanıtmak ve anlatmakadına yaptığımız projelerle de ona olan vefa borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. Buduygu ve düşüncelerle 9 Nisan Mimar Sinan’ı Anma ve Mimarlar Günü’nde eşsizdeha Mimar Sinan’ı bir kez daha rahmetle, minnetle ve dua ile anıyor, geleceğinMimar Sinan’ı olmak için emek gösteren bütün mimarlarımızın Mimarlar Günü’nükutluyorum.”

yorum Yap