7 Kilometrelik Demir Ağında Hummalı Çalışma

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen veUlaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımına başlanan 7 kilometrelikAnafartalar – Şehir Hastanesi-YHT Gar Tramvay Hattı’ndaki yapım çalışmalarıhummalı bir şekilde devam ediyor. 

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, daha konforlu, daha güvenli vedaha hızlı ulaşımı vatandaşların hizmetine sunmak için çalışmaları aralıksızsürdürdüklerini belirterek, 21 Kasım’da temeli atılan Belsin Anafartalar-YHTGar Tramvay Hattı projesi inşaatının planlandığı gibi sorunsuz devam ettiğinibelirtti.

Proje kapsamında, Organize Sanayi Bölgesi’nden İldem veTalas’a kadar uzanan mevcut raylı sistem hatlarına Belsin Anafartalar-YHT GarTramvay Hattı’nın da eklenmesi için yoğun mesai harcandığını belirten BaşkanBüyükkılıç, “Bu hat, Kayseri’de mevcut tramvay hattının Anafartalar Durağı’ndandevam ederek, Şehirlerarası Terminali’ne geliyor, oradan Şeker Fabrikamızınyanından gururumuz olan Şehir Hastanemizin önünden geçiyor, Nuh Naci YazganÜniversitemizin yanından Yüksek Hızlı Tren Garı diye planlı mevcut olan alanageliyor. 7 kilometrelik bu raylı sistem projesi çok fonksiyonel bir ulaşım altyapısını oluşturacak” dedi.

Başkan Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ınKayseri’ye armağanı olan Şehir Hastanesi’nin üst geçidinde dördüncü yaprağınınhizmete açılmasının ardından hastane önünden tramvay hattının da devreyegirecek olmasının hastaneye ulaşımda büyük kolaylık sağlayacağını ifade etti.

Kuzeyden güneye, doğudan batıya kadar şehri demir ağlarlaöreceklerini vurgulayan Büyükkılıç, projelerin tamamlanmasıyla daha konforlubir toplu ulaşım hizmetinin sağlanacağını ifade ederek, vatandaşların her şeyindaha iyisine layık olduğunu belirtti.

yorum Yap