Başkan Büyükkılıç, Telefon Şakası Olduğunu Düşünen Vatandaşı Görüntülü Aradı

Kayseri Büyükşehir BelediyeBaşkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su veKanalizasyon İdaresi (KASKİ) tarafından 2021 yılı yatırım ve koordinasyonsunumu yapıldı. Başkan Büyükkılıç, içmesuyu arızası başvurusu yapanvatandaşları sürpriz bir şekilde telefonla arayarak memnuniyetlerini sorarken,bir vatandaş telefon şakası olduğunu düşününce, Büyükkılıç vatandaşıgörüntülü aradı.

Başkan Büyükkılıç, Genel SekreterHüseyin Beyhan ve Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman, Serdar Öztürk veBayar Özsoy ile birlikte KASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir ve üstyöneticilerinin tamamının katılımıyla 2021 Yılı Yatırım ve KoordinasyonToplantısı gerçekleştirdi.

Kent merkezi ve ilçelerdekesintisiz hizmet sunabilmek için tüm ekip ve ekipmanlarla çalışmalarınıaralıksız sürdüren KASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, merkez ve ilçelere yönelikyapılan ve yapılacak olan projelerle ilgili Başkan Büyükkılıç’a sunum yaptı. Büyükşehir Belediye MeclisSalonu’nda gerçekleşen toplantıda tüm ilçelerin yanı sıra Talas raylı sistemhattı yağmursuyu kısmi şebeke projesi, Bölge Hastanesi raylı sistem hattıiçmesuyu deplase inşaatı gibi önemli çalışmalar ve arıtma tesislerinin sondurumu da masaya yatırıldı.

KASKİ’YE BAŞVURAN VATANDAŞLARA SÜRPRİZ TELEFON

Başkan Büyükkılıç, KASKİ ileilgili çalışmaların dijital ortamda kayıt altına alındığı sistemin anlatıldığısırada, vatandaşları sürpriz bir şekilde telefonla arayarak, memnuniyetlerinisordu. Başkan Büyükkılıç, ilk olarak, ekranda tesadüfen seçtiği Gevher Nesibe Mahallesi’ndeboru patlağı ile ilgili içmesuyu arızası başvurusu yapan Fatih Akın isimlivatandaş ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Başkan Büyükkılıç son durumusorarken, Akın da KASKİ ekiplerinin geldiğini, arızayı tespit ettiklerinisöyledi. Büyükkılıç da arızanın en kısa sürede yapılacağını ifade etti.

BAŞKANIN SESİNİ DUYAN VATANDAŞ TELEFON ŞAKASI ZANNETTİ, BAŞKANGÖRÜNTÜLÜ ARADI

Büyükkılıç, İncesu Saraycık’taboru patlaması sonucu oluşan arıza ile ilgili başvuruda bulunan Hacı BekirKarasu isimli vatandaşı da aradı. Karasu’nun telefon şakası olduğunu düşünmesiüzerine Başkan Büyükkılıç görüntülü aramayı teklif etti. Yapılan görüntülü görüşmedeBaşkan Büyükkılıç, Karasu’nun Ramazan ayını kutlayarak, su arızasının yapılıpyapılmadığını sordu. Başkan Büyükkılıç’ı karşısında gören ve şaşkınlığınıgizleyemeyen Karasu, “Başkanım buyurun, Allah razı olsun. Arızayı bildirdiktensonra 1 saat sürmeden geldiler, arızayı çözdüler” diyerek, memnuniyetini dilegetirdi.

“HEM VERİMLİLİĞİ ARTIRIYOR, HEM DE İSRAFA FIRSAT VERMİYORUZ”

Büyükkılıç, toplantının ardındanyaptığı açıklamada, “KASKİ’mizin yatırımlarını, yapılan yatırımların hangiaşamada olduğunu koordinasyonu sağlama bağlamında da dayanışma sergileyip hemverimliliği artırıp, hem de israfa fırsat vermeme anlayışı içerisinde açısındanönemli bir çalışma yapmış olduk. KASKİ’mizin yatırımlarını gözden geçirmişolduk” dedi.

Gerek merkezde, gerekse taşrada yapılan çalışmalarıntamamının bir planlama, programlama ve bütçeleme doğrultusunda yapıldığınıvurgulayan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu çalışmalar ilevatandaşlarımıza hem hizmet kalitesini, hem de hizmetin zamanında kendileriylebuluşmasını sağlayacağız. Gayretli çalışmalardan dolayı böyle bir algı ve böylebir realite ortaya çıkmış oldu. KASKİ’mizin çok değerli genel müdürüne vekıymetli ekibine teşekkür ediyorum. İnşallah bizleri seven, güvenenhemşehrilerimize bu Ramazan gününde, Kadir Gecesi’nin üzerimize düştüğübugünlerde onlara layık oluruz. Şimdiden Kadir Geceleri’ni tebrik ediyorum.İnşallah huzur ve sağlıklı bir şekilde bayramlara erişmelerini temenniediyorum.  Daha nice bayramlara diye deşimdiden paylaşmak istiyorum. Arkadaşlarımız sağ olsunlar, var olsunlar.”

yorum Yap