Büyükkılıç: “Kayseri Mahallesi’nde 40 Konağın Restorasyonu Tamamlandı”

Tarihi Kayseri Mahallesi incelemelerinde, BaşkanBüyükkılıç’a Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman veKent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı Gürcan Senem de eşlik etti. Kayseri’dekien güzel sivil mimari örneklerin Kayseri Mahallesi’nde olduğunu ifade edenBüyükkılıç, restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler vererek, şunlarıkaydetti:

“Kayserimizin tarihi dokularının yoğun olduğu, kimilerinegöre Tavukçu, kimilerine göre Setenönü kimilerine göre de sivil mimariörneklerinden oluşan Kayseri Mahallesi sonuç itibariyle şehrimizin merkezindeönemli bir tarihi dokuyu içeren bölgedir. Şu ana kadar 40 tane restorasyonu tamamlanmışolan sivil mimari örnekleri var, 6 tane restorasyonu devam eden konak var.”

2. ETAP ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Mahallesi’nde 2. etapçalışmalarının projelendirme aşamasının tamamlandığını ve çalışmaların bukapsamda devam edeceğini ifade ederek, “Bu arada 2. etap diyenitelendirdiğimiz, projelendirme aşaması tamamlandı. İnşallah kuruldagörüşülecek olan bir başka boyutta olan yapılar da var. Sonuç itibariyle adetaeski eserlerden oluşan bir mahalle ortaya çıkmış olacak” diye konuştu.

“TURİSTLERİN ARZU İLE UĞRADIKLARI YER OLACAK”

Sivil mimarinin en güzel örneklerinin sergilendiği KayseriMahallesi’nin turistlerin, arzu ile uğradıkları bir yer olacağını kaydedenBaşkan Büyükkılıç, açıklamalarında şunlara yer verdi:

“İnşallah burada yeme-içme mekanları, butik örnekleri,sivil mimarinin en güzel örneklerinin sergilendiği boyutları ile bir uğrak yeriolarak Erciyes’imize, Kapadokya’ya gelen turistlerin belki de arzu ileuğradıkları bir yer olacak. Kerem ile Aslı’nın hikayelerinin yaşandığı bir yerolmasından kaynaklı olarak da bizim için, şehrimiz için önem arz etmektedir.”

yorum Yap