Başkan Büyükkılıç, TBB’de Yeniden Encümen Üyesi Seçildi

Başkan Büyükkılıç, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un dateşrif ettiği TBB Meclis Toplantısı’na katıldı. Saygı duruşu ve İstiklalMarşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıya onur konuğu olarak katılan MilliEğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim-öğretim faaliyetleri ile ilgili bilgilervererek, belediyeler ile iş birliği içerisinde çalışmaları sürdüreceklerinibelirtti. TBB Başkanı Fatma Şahin de Türkiye Belediyeler Birliği’nin ‘demokrasiyerelde başlar’ ve ‘birlikte rahmet var’ anlayışı ile herkesin masada olduğu,görüş ve önerilerini paylaştığı bir birim olduğunu ifade etti.

2020 yılı faaliyet raporları ve gündem maddeleriningörüşülerek oy birliğiyle karara bağlandığı toplantıda daha sonra başkanlık veencümen üyelerinin seçimine geçildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. MemduhBüyükkılıç seçimler sonrası yeniden encümen üyesi seçildi. Büyükkılıç,böylelikle 858 üyesi bulunan TBB’nin 15 kişilik encümeninde yer almaya devametti.

Başkan Büyükkılıç, açıklamasında, “Ankara’dagerçekleştirdiğimiz Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı’nda BirlikBaşkanı ve Encümen Üyeleri’nin belirlenmesi için oylarımızı kullandık. YenidenTürkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçilen Gaziantep Büyükşehir Belediye BaşkanımızFatma Şahin’i tebrik ediyor, şahsımı tekrar Encümen Üyesi olarak seçenarkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmayadevam” diye konuştu.

İLÇE BAŞKANLARI, BÜYÜKKILIÇ’I TEBRİK ETTİ

Ankara’daki toplantıya katılan Melikgazi Belediye BaşkanıMustafa Palancıoğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Develi BelediyeBaşkanı Mehmet Cabbar, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Yahyalı BelediyeBaşkanı Esat Öztürk, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan ve Tomarza BelediyeBaşkanı Davut Şahin de, TBB Encümen Üyeliği’ne yeniden seçilen KayseriBüyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı tebrik ettiler.

BÜYÜKKILIÇ, “TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ VE KKTC KARDEŞ ŞEHİRLERİBULUŞMASI” TOPLANTISINA KATILDI

Ayrıca Başkan Büyükkılıç, TBB Encümen üyesi sıfatıyla“Türkiye Belediyeler Birliği ve KKTC Kardeş Şehirleri Buluşması”na da katılarakyavru vatan KKTC’nin belediye başkanlarına tecrübe ve deneyimlerini aktardı.Büyükkılıç, toplantıda kardeş belediyelerin yapacağı ortak etkinlik veprojelerle ilgili fikir alışverişinde bulunulduğunu söyledi.

yorum Yap