Melikgazi’De Kurban Kesim Kursu Kayıtları Başladı

Melikgazi Belediyesi, her yılolduğu gibi Meslek Edindirme ve Sanat Kursları çerçevesinde kurban kesim kursubaşlatıyor.

Melikgazi Belediyesi Necip FazılKısakürek Sosyal Tesislerinde düzenlenecek kurslara başvurular başladı. 21Haziran Pazartesi günü başlayacak olan kurs 5 gün olmak üzere 20 saatlikderslerden oluşacak.

Kurban kesim kursunun kurbanbayramında yaşanan iş kazalarını azaltacağını belirten Melikgazi BelediyeBaşkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde usul vetekniklerine uygun olarak kurbanlık hayvanların kesilmesi için yine kursbaşlattık. Kurban kesiminde iş sağlığı ve güvenliği, kurban kesmeninİslamiyetteki yeri ve önemi gibi konularda bu kursumuzda işlenecek. Her KurbanBayramı’nda yaşanan iş kazalarının önlenmesi için konunun uzmanı kişilerdeneğitim alınması gerekiyor. Böylece can güvenliğini tehlikeye atan kazalarıönlemiş oluruz. Düzenlediğimiz bu kurslarla bu taleplere bir nebze olsun katkısağlamış olacağız. Kursumuz gruplar halinde gerçekleştirilecek. Küçük vebüyükbaş hayvan kesimi kursularımızda önce teorik sonra uygulamalı olarakverilecektir. İlk kursumuzdan sonra talep olursa ikinci kursumuzu da açmayıplanlıyoruz.” diye konuştu. 

MEB onaylı sertifika verileceğiniifade eden Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, kurslara katılmak isteyenlerin 0352252 16 67 no´lu telefonu arayabileceklerini ve www.melikgazi.bel.tr adresindenbaşvuru yapabileceklerini söyledi.

yorum Yap