Büyükkılıç, LGS’ye Girecek Öğrencilere Başarılar Diledi

Başkan Büyükkılıç, 6 Haziran Pazar günü yapılacak olanLiseye Giriş Sınavı öncesi yayımladığı mesajında, “Biliyoruz ki pandemisürecinde öğrencilerimiz zor zamanlar geçirdiler ve sınava büyük bir azim vegayretle hazırlandılar. Gençlerimiz, yavrularımız bizim geleceğimizdir vebizlerin en büyük gücüdür. Geleceğin öğretmenleri, doktorları, mühendisleri,bilim insanları olacak sevgili öğrencilerimize LGS sınavında başarılardiliyorum. Ayrıca öğretmenlerimize ve idarecilerimize de öğrencilerin eğitim veöğretiminde emeklerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

İl genelinde 23 bin 145 öğrencinin sınava gireceğinihatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin çok daha iyiyetişmeleri için bizlere düşen ne varsa yapmaya hazırız ve yapıyoruz.Büyükşehir Belediyesi, gençliğin her zaman yanındadır ve yanında olmaya devamedecektir. Öğrencilerimizin stresten ve heyecandan uzak bir şekilde,kendilerine güvenerek sınavlarında başarılı olacağına inancım tamdır. Bütünöğrenci kardeşlerimize zihin açıklığı dileyerek, sınavın hayırlara vesileolmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Büyükkılıç ayrıca pazar günü iki oturumda yapılacak olansınav saatinde öğrencilerin dikkatini dağıtmaması için sokağa çıkmakısıtlamasından muaf olan araç sürücülerinin korna çalmamalarını, inşaatişlerinin de o saatler de yapılmamasını istedi.

6 Haziran Pazar günü LGS sınavının birinci oturumu09.30’da, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak ve birinci oturum 75 dakika,ikinci oturum 80 dakika sürecek.

yorum Yap