Başkan Büyükkılıç’a Ziraat Odalarından Teşekkür Plaketi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 4ilçenin ziraat odası başkanını kabul etti. Ziyarette oda başkanları, BaşkanBüyükkılıç’a tarım ve hayvancılığa verdiği desteklerinden dolayı çiftçileradına plaket takdim etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, BünyanBelediye Başkanı Özkan Altun ile birlikte Melikgazi Ziraat Odası Başkanı MahmutÇelebi, Develi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Murat, Bünyan Ziraat Odası BaşkanıLütfü Özsolak ve Felahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kuzugüden kabul etti.Ziyarette Genel Sekreter Yardımcısı Bayar Özsoy ile Tarımsal Hizmetler DaireBaşkanı Duran Safrantı da hazır bulundu.

“ZİRAAT ODALARIYLA DAYANIŞMA VE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDEYİZ”

Başkanlık Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette konuşanBaşkan Büyükkılıç, Kayseri’nin her ne kadar ticaret ve endüstri şehri olarakbilinse de son süreçte tarım ve hayvancılık alanında yapmış olduğu önemli veanlamlı çalışmalarla artık kendisinden tarım ve hayvancılık ürünleri ile ilgilisöz ettirmeye başlayan bir il haline gelmeye başladığını ifade etti. Ziraatodalarıyla dayanışma ve işbirliği içerisinde olduklarını vurgulayan BaşkanBüyükkılıç, bu alanda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çok önemli destekleriolduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak da kırsal hizmetlerbağlamında, tarım birimleri bağlamında her türlü desteğimizi esirgemeden ziraatodalarımızla dayanışma ve işbirliği içerisinde ilişkilerimizi sürdürüyoruz.Beydeğirmeni’ndeki besi yerini ziyaret etmiş, yapılan çalışmaları yerindeincelemiştik. Gerek yapılan ahır çalışmaları ile ilgili, gerekse onlarındışkılarının değerlendirilmesi sürecinde biyogaz üzerinden elektrik üretmeprojesi ile ilgili önemli ve anlamlı çalışmaları yerinde gördük. Kayseri’mizadına çevreci ve sıfır atık mantığı ile gübresi ile daha sonraki süreçte güneşenerjisi ile daha sonraki süreçte serası ile örnek teşkil edecek çevreciprojelerin yanında bizim asıl amacımız çiftçilerimizin, hayvancılıkla uğraşanvatandaşlarımızın daha güçlü olarak hareket edeceği boyutları sağlamak, bunavesile olmak, bu alanda yapılan çalışmalar destek vermektir.”

“KAYSERİ KABAK ÇEKİRDEĞİNİN, AYÇİÇEĞİNİN, PASTIRMA VE SUCUĞUN MERKEZİ”

Başkan Büyükkılıç, birliğin ve beraberliğin berekete vesileolacağına inandığını belirterek, “Elbette ki Kayseri’miz kabak çekirdeğinin,ayçiçeğinin merkezi olmaya başladı. Pastırma ve sucuğun merkezi olarakhayvancılık konusunda önemli çalışmalar ki yaptığımız projede 100 bin civarındahayvan orada üretilecek ve besicilik yapılacağını rahatlıkla söyleyebiliyoruz.Bütün bu güzel gelişmeler Kayseri’mizin, ticaretin bir başka önemli dalı olanhayvancılık ve tarım alanında önemli yer edinmeye başladığını gösteriyor” diyekonuştu.

ODA BAŞKANLARI BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A TEŞEKKÜR ETTİLER

Bünyan Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özsolak da ziyaretteyaptığı konuşmada, “Bizim bugün, ziyaret amacımız Bünyan olarak sadece teşekküretmektir. Sizin de yaptıklarınız, özellikle hiç greyderin girmediği, bugünekadar mahallere varılmayan arazi yolları, arazi memnuniyeti konusunda tarımdabir numara.  Bunu demeden geçmekistemiyorum. Arazideki hayvan sulaklarındaki Tarım Daire Başkanlığınıztarafından her yıl üçer beşer, mahalle muhtarlarının talebiyle çok güzelşekilde dağıtılıyor. Bunun için de teşekkür etmek istiyorum. Bundan da çokmemnunuz. Tarıma vermiş olduğunuz tohum destekleri gibi bu konudakidesteklerinizden dolayı Bünyan ve çiftçiler adına teşekkür ederim. Onunharicinde traktör olarak, bizim takım ekipmanlarımız ortada rezil oluyordu.  Şimdi traktörümüzle kendi işimizi kendimizgöreceğiz. Traktör desteğinizden dolayı, esas ziyaretimizin sebebi o olsun.Bunun içine sonsuz teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Diğer ziraat odası başkanları da Başkan Büyükkılıç’a, herzaman üretenin, üreticinin yanında olduğu ve tarım ile hayvancılığa verdiğidesteklerden dolayı teşekkür ettiler.

Ziyaret sonunda, ziraat odası başkanları tarafından,Başkan Büyükkılıç’a tarım ve hayvancılığa verdiği desteklerden dolayı tümçiftçiler adına plaket takdim edildi.

yorum Yap