Büyükkılıç’tan “Yerli ve Milli Gençlik” Vurgusu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,KAYMEK tarafından düzenlenen ‘Bizim Yunus’ isimli kompozisyon yarışmasının ödültörenine katıldı. Büyükkılıç, “Yunus deyince akan sular durur. Adeta arı ve netTürkçeyi bize öğreten, tarihi açıdan önem arz eden bir değerimizdir. Sizleribaşkalarının adlandırdığı gençlik olmak yerine yerli ve milli mantığıiçerisinde bu milletin gençleri olmayı öneriyor, sahipleniyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşenKayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten Kayseri MeslekiEğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK)’in 15-25 yaş aralığında bulunan gençlere yönelikdüzenlediği “Bizim Yunus” isimli kompozisyon yarışması ödül törenine BaşkanBüyükkılıç’ın yanı sıra Talas Belediye Başkanvekili Murat İlhan, AK PartiKayseri Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin, Genel Sekreter Hüseyin Beyhan,Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman, bürokratlar, yarışmacılar ve ailelerikatıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Yunus Emre’yitanıtan kısa film ile başlayan törende konuşma yapan Başkan Büyükkılıç, “KAYMEKekibine yapmış olduğu anlamlı çalışmalardan dolayı huzurlarınızda teşekkürediyorum. Elbette belediyeciliği sadece fiziki olarak şehrimizi güzelleştirmeve insanların ihtiyaçlarını gidermekten öte sosyal ve kültürel bağlamda dagerekli çalışmaları yapmak suretiyle zenginlik oluşturmayı çok çok önemsiyoruz”dedi.

Büyükkılıç, Kayseri’nin kadim bir kent olduğunu, değişikmedeniyetlere ev sahipliği yaptığını belirterek, “Çok şükür Kayseri’mizBüyükşehir’lerin konforunu taşıyan, Büyükşehirlerin sıkıntısını en az yaşatanbir şehir olarak, bizim gururumuz. Her zaman göğsümüzü gere gere anlatıyoruz.Kayseri kadim bir şehir. Değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan birşehir. Bunu biz zenginlik olarak görüyoruz. Makarr-ı Ulema, Makarr-ı Evliya.Hep dillendirdiğimiz, hep söylediğimiz o kelimelerin gerçek manalarına sahipolan bir şehir” diye konuştu.

Eğitimi çok önemsediklerini vurgulayan Başkan Büyükkılıç,kültürel zenginliği yapılan etkinlikler ile paylaşmaya çalıştıklarını; gençlere,tarihinden, kültürüne, inancına, geçmişine sahip çıkma anlayışını yerleştirmeyeözen gösterdiklerini ifade etti.

Konuşmasında ‘Yunus deyince akan sular durur’ diyenBüyükkılıç sözlerine şöyle devam etti: “Adeta arı ve net Türkçeyi bize öğreten,tarihi açıdan önem arz eden bir değerimiz. İnancımızın ve kültürel mirasımızında adeta arı, duru Türkçe ile ifade eden en önemli ismi olaraknitelendirebiliriz. Evrensel düşüncelere de sahip olduğu için de UNESCOtarafından 2021 yılı Yunus’un gündeme alınmış olması da bizlerisevindirmektedir. Her alanda hayatımıza dokunmakta ama bunların yanında sevgi,hoşgörü, tevazu, kardeşlik ve barış tohumları açısından en önemli bir isimdir.Geçici dünyaya kalıcı eserler bırakmak Yunus gibi değerlerimizin marifetidir.İltifata tabi olan bu marifet elbette korunmalı ve yaşatılmalı, hepimiztarafından örnek alınmalıdır. Biz de her işte gönül kazanmayı, topraklarımızınmanevi değerlerini korumayı ve gelecek kuşaklara taşımayı kendimize her daimgörev bildik.”

Başkan Büyükkılıç, hizmet aşkıyla koşturduklarını ifadeederek, “Çünkü biz de tıpkı Yunus gibi “Yaratılanı sevdik Yaradan’dan ötürü”diyoruz, her şeyden önce insan odaklı çalışmalarımızla ‘insanı yaşat ki devletyaşasın’ diyoruz. KAYMEK tarafından düzenlenen sergilerle, mesleki ve sanatsalkurslarla, eğitim faaliyetleriyle ve yarışmalarla şehrimizin kültür, sanat veeğitim ihtiyacını azami derecede karşılıyor, millî manevi değerlerimizlegelecek arasında köprü olmaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yarışmaya Kayseri’de eğitim gören ve şehrin birer kültürelçisi olarak nitelendirdikleri 4 üniversiteden mezun olan Trabzon, Adana,Sakarya, Diyarbakır, Bursa, Kırıkkale, Ankara ve İstanbul gibi birçok ildengençlerin katılmasının kendilerini gururlandırdığını ve keyiflendirdiğinibelirten Büyükkılıç, “Yunus Emre, Tapduk Emre’nin dergâhında “Bizim Yunus”olarak aşk oduna yanmış, “Gelin tanış olalım, İşi kolay kılalım, Sevelim,sevilelim, Dünyaya kimse kalmaz” gibi evrensel birer mesaj niteliği taşıyansevgi dolu şiirleriyle hep kucaklayıcı, birleştirici ve ilahi aşka adanmış birruh olmuştur. Bizim felsefemizde ben değil, biz kültürü vardır. Yerelyönetimler olarak bu süreçte eğitimlerine uzaktan devam eden öğrencilerimizinher zaman yanlarında olduğumuzu yaptığımız çalışmalar ve hizmetler ilegösterdik, 16 ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi önderliğinde eğitimeverdiğimiz desteklerle kanıtladık” dedi.

Başkan Büyükkılıç, konuşmasında yerli ve milli gençlikvurgusu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemizin geleceği olan gençlerimiz bizim için çokönemlidir. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesi ile özellikleçocuklarımız ve gençlerimizin daha donanımlı olmaları için eğitime gerekendesteği veriyoruz. Gençlerimizin de, ülkemize, ay yıldızlı Türk bayrağımıza,dinimize, vatanımıza, milletimize bağlı ve bu değerleri her zaman el üstündetutacak bir gençlik olacağına yürekten inanıyoruz. Başkalarının adlandırdığıgençlik olmak yerine yerli ve milli mantığı içerisinde bu milletin gençleriolmayı öneriyor, sahipleniyor, biz de bir miktar katkımız olur mu diyeetkinlikler yapıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; başvuru yapan 201 gencimizinkompozisyonları ile katıldığı bu önemli yarışmada; dereceye giren veyagiremeyen her gencimizi yürekten tebrik ediyorum. Kompozisyonları özenle veözveriyle inceleyen Seçici Kurul’daki her bir üyeye gösterdikleri duyarlılıkiçin ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yunus gibi gönlü güzelliklerle dolu tümevlatlarımızı gözlerinden öpüyorum. ‘Ecel büke belimizi, söyletmeye dilimizi.Hasta iken halimizi, soranlara selam olsun’ diyerek adeta bizlere selamgönderen Yunus’umuzu bağrımızı basıyoruz, işte yerli ve milli bir isim.‘Bilmeyen ne bilsin bizi, bilenlere selam olsun’ diyen Yunus Emre’yi bu vesileile saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”

Yarışmada birinci olan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi dördüncüsınıf öğrencisi Ruveysa Arslan, yarışma duyurusunu tramvay duraklarındakiafişlerde gördüğünü, Yunus Emre’yi çok sevdiği için bu yarışmaya katılmayakarar verdiğini söyleyerek, yarışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Tören sonunda yarışmada birinci olan Rüveysa Arslan,ikinci olan Safiye Duman, üçüncü olan İbrahim Çelik ve mansiyon ödülü kazananHümeyra Ergin, Ömer Can Vural ve Gülseren Demirel’e ödülleri takdim edildi.

yorum Yap