Büyükkılıç, Bakü’de Türk ve Azerbaycan Şehitliklerini Ziyaret Etti

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Türk ve Azerbaycan şehitliklerini ziyaretederek, kahraman şehitlerin ruhuna dua edip, mezarlarına karanfil bıraktı.Büyükkılıç, Karabağ Zaferi’nin unutulmaması için ele geçirilen askeri araç veganimetlerin sergilendiği Askeri Ganimet Parkı’nı da gezdi.

Başkan Büyükkılıç, Azerbaycan ziyareti kapsamında Bakü’dekişehitlikleri ziyaret etti. Tüm şehitler için dua eden Büyükkılıç, “Tek Milletİki Devlet” olarak Türk ve Azerbaycan kardeşliğinin önemini vurguladı.

Şehit Mehmetçiklerin anısına dikilen anıtı da ziyaretederek, karanfil bırakan Başkan Büyükkılıç, “25 Mayıs-17 Kasım 1918 tarihleriarasında Kafkas Harekâtı’nda Türk Kafkas ordusu Bakü’ye girerek, Azerbaycan’ı,Karabağ ve Dağıstan’ı düşman işgalinden kurtarmış, kahraman MehmetçikAzerbaycan’ın bağımsızlığı uğruna Azeri kardeşleri ile omuz omuza savaşmış, buuğurda bin 130 şehit vermiştir. Şehitlerimiz Azerbaycan’ın birçok yerindeisimsiz mezarlarda ikinci vatanlarında yatıyorlar. İki devlet, bir milletolmaya devam edeceğiz. Ruhları şad olsun” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, Azerbaycan halkına ve devletine kendişehitleri gibi Türk şehitlerine sahip çıktıkları için teşekkür etti.Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıçile birlikte Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Yıldırımİlçe Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da şehitlik ziyaretinde yer aldı.

BÜYÜKKILIÇ, ASKERİ GANİMET PARKI’NI DA GEZDİ

Başkan Büyükkılıç, beraberindeki heyet ile birlikte KarabağZaferi’nin unutulmaması için ele geçirilen askeri araç ve ganimetlerinsergilendiği Askeri Ganimet Parkı’nı da gezdi. 150’ye yakın askeri araç ve300’den fazla askeri teçhizatın yer aldığı parkı gezen Büyükkılıç, “KarabağAzerbaycan’ındır, Karabağ Türklerindir. Can Azerbaycan’ın her zaman yanındayız,Azerbaycan ve Türk Bayrağı Karabağ’da dalgalanmaya devam edecektir” dedi.

Başkan Büyükkılıç burada öğrencilerle hatıra fotoğrafıçektirirken, gezide Büyükkılıç’a, Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman daeşlik etti.

yorum Yap