9 Büyükşehir Başkanı, Medeniyetler Beşiği Kayseri’yi Keşfedecek

Kayseri, AK Parti Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı’na evsahipliği yapacak. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 9Büyükşehir Belediye Başkanı’nı, 6 bin yıllık geçmişiyle birçok medeniyetibağrında barındıran Kayseri’de 3 gün boyunca ağırlayacak. 

Tarihi ve kültürel geçmişiyle geçmişten geleceğe bir köprügörevi üstlenen ve dört bir yanından adeta tarih fışkıran Kayseri, GaziantepBüyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye BaşkanıMustafa Demir, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Trabzon BüyükşehirBelediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı ZeynelAbidin Beyazgül, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, BalıkesirBüyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Denizli Büyükşehir Belediye BaşkanıOsman Zolan ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ıağırlayacak.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ınev sahipliğinde 9 Büyükşehir Belediye Başkanı, 3 gün boyunca kadim kentKayseri’yi adeta keşfedecek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı MehmetÖzhaseki’nin başkanlığında istişare toplantısında bir araya gelecek.

Kayseri’nin incisi, Türkiye’nin en önemli kayakmerkezlerinden Erciyes Dağı ve Hititler, Bizans, Selçuklu, Osmanlı veCumhuriyet dönemlerine damga vuran tarihi Kayseri Kalesi başta olmak üzerebirçok tarihi mekanda şehir turu yapacak olan başkanlar 18-19 ve 20 Hazirantarihlerinde ticareti, endüstrisi, sağlığı, gastronomisi, turizmi, tarihi vedoğa güzellikleriyle bir cazibe merkezi olan Kayseri’yi daha yakından tanımafırsatı bulacaklar.

Başkanlar, sadece alt ve üst yapı gibi belediyecilikfaaliyetlerinin yanı sıra gönül belediyeciliği anlayışıyla birbirinden önemlibelediyecilik hizmetlerini değerlendirecek, yerel yönetimler yasası ile ilgiliönemli tespit ve değerlendirmelerde bulunacaklar.

Büyükkılıç, konuk Büyükşehir Belediye Başkanlarınakarşılıklı istişare, ortak akıl ve dayanışma içerisinde yürütülen önemliçalışmaları da gösterecek.

yorum Yap