Sanatçılar Sokağı, Kayserilileri Bekliyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür ve sanatmerkezine dönüştürülen tarihi Kayseri Kalesi içerisinde faaliyet gösterenSanatçılar Sokağı yeni dönemde ziyaretçilerini bekliyor. Kayserili sanatçılaryaptıkları birçok el emeği, göz nuru eserleri halkın beğenisine sunarken, halkozanı Kul Mustafa da Sanatçılar Sokağı’nda davetlilere mini konserler veriyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapıldıktansonra şehrin kültür sanat alanındaki en önemli merkezi olan tarihi KayseriKalesi içerisinde arkeoloji müzesi, konferans salonu, kültür-sanatfaaliyetlerinin yapılacağı sosyal alanlar, sanatçılar sokağı, sanat galerileri,açık oturma alanları, kafeler ve seyir alanları yer alıyor.Pek çok el sanatı ve sanatçısı ile kaleye renk katanSanatçılar Sokağı’nda farklı dallardaki sanatçılar sanatlarını halk önündesergileme imkânı da buluyor.

KÜLTEPE’NİN REPLİKALARI DİKKAT ÇEKİYOR

Yaptığı tablet replikaları ile dikkat çeken Ali Akaryıl,Sanatçılar Sokağı’nın bir cazibe merkezi olacağını söyledi. Kültepe KanişKarum’da bulunan tabletlerin ve objelerin replikalarını burada sergilediklerinibelirten Akaryıl, “Çivi yazısı diye geçiyor, yazının ve kültürün gelmesi ileilgili tabletlerin replikalarını yapıyoruz. Kayseri halkı için Sanatçılar Sokağı gerçekten bir cazibe merkeziolabilir, halkımızı bekliyoruz, gelip, görsünler, Kültepe’mizi tanısınlar,Kültepe ile ilgili objelerimizi görsünler. Amacımız tanıtım, gelip okuyabilirler,bizim Kültepe değerimiz, kültürel bir varlığımız, sokağımızdan memnunuz” diyekonuştu.

KUL MUSTAFA’DAN MİNİ KONSER

Sanatçılar Sokağı’nda hayranları ile buluşan Kayserilisanatçı, halk ozanı Âşık Kul Mustafa mahlaslı Mustafa Danacı da yaptığı açıklamada,“Sokağımız açılmış bulunmaktadır, hemşerilerimizi bekliyoruz. BuradaKayseri’mizin güzide sanatçılarını birebir görüp, dinleme ve tanışma imkânıbulursunuz. Bize bu imkânı veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı MemduhBüyükkılıç’a saygılar sunuyor, sokağımıza herkesi bekliyoruz” ifadelerinikullandı. Kul Mustafa mini bir konser de vermeyi ihmal etmedi. Zaman zaman dinletiler ve konserler yaptıklarını ifade edenGünay Deringöl ise vatandaşları Sanatçılar Sokağı’na davet ederek, “Bize buimkânı sağlayan Memduh başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz, sağ olsunlar,var olsunlar” dedi.

“SANATÇILAR SOKAĞIMIZ KAYSERİ İÇİN OLMASI GEREKEN BİR ŞEYDİ”

Deri işlemesi sanatı ile uğraşan Oğuzhan Özhan, doğalminarel taşlardan yapılan ürünleri Kayserililerin görmesini isterken, dekoratifboyama ve ev hediyeleri yapan Seyyit Burhanettin ise “Dönüşüm noktasında dayaptığımız işler var. Sanatçılar Sokağımız Kayseri için olması gereken birşeydi ve çok güzel oldu, başkanımıza teşekkür ediyoruz. Kayseri’nin tarihi yapısındandolayı ve Erciyes’in turizm merkezi olmasından dolayı Kayseri’ye dışarıdangelenler fazla oluyor. Vatandaşlarımızı da buraya bekliyoruz, sokağımızhakikaten güzel, değişik etkinlikler, sanatsal faaliyetler var” şeklindekonuştu.

Sanatçılar Sokağı’nda ahşap yapma ve alüminyum rölyefçalışmaları yapan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Adnan Büyükbaş da kentteböyle bir sokağın olmasının bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “KayseriBüyükşehir Belediyesi kültür işlerine bakan değerli arkadaşlarıma teşekkürediyorum. Kayseri’de böyle bir sokağın olması bir ihtiyaçtı, inşallah zamaniçerisinde daha da hem sanatçıların eserleriyle, hem saygıdeğer halkımızınilgisiyle dolar. Sanat rağbet görmediği yerden kaçarmış, ilim gibi. İnşallahKayserililer de hem sanata hem sanatçıya değer verdiklerini gösterirler.Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç, sayın başkanımızKayseri’de sanatçıların özel bir yeri olduğunu bilen bir başkanımız, aramızdakendisini de inşallah görürüz” diyerek Başkan Büyükkılıç’a ve ekibine teşekküretti.

“KAYSERİ’DEKİ VATANDAŞLARIMIZI BURAYA DAVET EDİYORUM”

Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümüdördüncü sınıf öğrencisi Ahmet Aydemir ise Sanatçılar Sokağı’nda bulunmaktandolayı çok mutlu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Seramik ürünlerini kendi atölyemizde kendi imkânlarımızlasıfırdan inşa ediyoruz. Sanatçılar sokağında birçok sanatçı bulunuyor,bunlardan birisi de biz olduğumuz için çok şanslı hissediyoruz. Başkanımıza dabize bu şansı tanıdığı için çok teşekkür ederim, çok mutluyum. Yaptığımürünlerle kendimi gösterebiliyorum, Kayseri’deki vatandaşlarımızı buraya davetediyorum.”

BÜYÜKŞEHİR’DEN SANATÇILARA DESTEK

Öte yandan Kayseri Büyükşehir Belediyesi sanatçılarıdesteklemek amacıyla Kaleiçi etkinlikleri kapsamında Temmuz ve Ağustos aylarıboyunca her Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri saat 20.00’de Kayseri Kalesi’ndeakşam konserleri düzenleyecek.

yorum Yap