Büyükşehir’den Tarihi Kalede “Sanat” Sergisi

Büyükşehir Belediyesi Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş.(KAYMEK) tarafından tarihi Kayseri Kalesi’nde 241 eserin yer aldığı ‘SanatSergisi’ ziyarete açıldı. Bu kapsamda 37 farklı branşta icra edilen sanat eseribir hafta boyunca sanatseverlerle buluşacak.

Düzenlediği sanat ve mesleki eğitim kurslarındakursiyerlerin kişisel becerilerini geliştirme, geleneksel el sanatlarınıgelecek kuşaklara aktarma, mesleki yeterlilikleri artırabilme, özgüven sahibi,verimli, bilgili ve donanımlı bireyler yetiştirme anlayışıyla eğitimleriniyürüten Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KAYMEK, her kesime hitap edenkursları ve sosyal sorumluluk projeleriyle bireylere en iyi eğitimi sunmayıilke edinerek, verdiği eğitim, kurs ve düzenlediği sergilerle sanatı vesanatçıyı desteklemeye devam ediyor.

Geleneksel el sanatlarını yaşatmak, tanıtmak ve Kayseri’yibir sanat kenti hâline getirmek için çalışmalarını sürdüren KAYMEK, yeni birsergiyi daha sanatseverlerin beğenisine sundu. 37 farklı branşta icra edilmiştoplam 241 eserin yer aldığı KAYMEK Sanat Sergisi’nde, başta Maraş işi olmaküzere çini, kâğıt rölyef, kâğıt telkâri, ebru, yağlı boya resim, makine işi,seramik şekillendirme, gümüş takı işlemeciliği, cam altı boyama ve elde halıdokuma gibi birçok alandan eserlere yer verilirken, sergi 24 Haziran tarihinekadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

AÇILAN KAYMEK SANAT SERGİSİ’Nİ 9 BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI GEZDİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ındavetlisi olarak Kayseri’ye gelen dokuz Büyükşehir Belediye Başkanı, tarihiKayseri Kalesi’nde açılan ve 241 sanat eserinin sergilendiği KAYMEK SanatSergisi’ni ziyaret etti. Sergi, konuk başkanlar tarafından ilgiyle gezildi.

KAYMEK’TEN 25 FARKLI ALANDA YAZ KURSLARI AÇILIYOR

Öte yandan KAYMEK tarafından gerçekleştirilen yüz yüzeeğitimler başlıyor. 5 Temmuz’da, Kovid-19 tedbirleri alınarak ve sosyalmesafeye kurallarına uygun sınıflarda gerekli hassasiyet gösterilerek yapılacakyüz yüze eğitimler için başvurular alınmaya başladı.

Üç farklı birimiyle yüz yüze eğitimlere başlayacak olanKAYMEK, Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları’nda 25 farklı alanda 200’ün üzerindesanat, kişisel gelişim ve mesleki eğitim kursu açıyor. Kursların sonundakatılımcılara MEB onaylı sertifika veya katılım belgesi verilecek. Ayrıca Sanatve Mesleki Eğitim Kurslarına katılan kursiyerler için sergiler, yarışmalar veseminerler gibi sanatsal ve kültürel etkinliklere de yer verilecek.

Gençlere yönelik faaliyetlerini sürdüren KAYMEKGençlik Merkezleri’nde ve İlçe Sosyal Yaşam Merkezleri’nde LGS ve YKS hazırlıköğrencilerine hızlandırılmış Türkçe ve Matematik dersleri verilereköğrencilerin dönem içerisindeki hazır bulunuşlukları da desteklenmesiplanlanırken, KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde ve İlçe Sosyal Yaşam Merkezleri’nde8-14 yaş grubuna Kur’an-ı Kerim, Temel Dinî Bilgiler ve Değerler Eğitimiverilecek ve sportif faaliyetler, sanatsal, sosyal ve kültürel etkinliklerlegençlerin renkli ve dolu dolu bir yaz geçirmeleri de sağlanacak. Vatandaşlar,birçok alanda eğitim, kültür ve sanat ihtiyacına cevap verecek olan KAYMEK’inyaz kurslarına ücretsiz kayıt için www.kaymekonline.com adresini ziyaretedebilecek.

yorum Yap