Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükkılıç’ın da Olduğu 40 Belediye Başkanı ile Görüştü

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaBeştepe’de AK Partili 40 belediye başkanına yönelik düzenlenen toplantıyakatılarak, görüşlerini aktardı. Toplantıda, Başkan Büyükkılıç’ın evsahipliğinde 10 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Kayseri’de yaptığı toplantıdagörüşülen konular da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu.

Başkan Büyükkılıç’ın da bulunduğu AK Partili 40 BelediyeBaşkanı başkent Ankara’da ilk olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, YerelYönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ile bir araya geldi. Özhaseki, CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirilecek toplantı öncesinde Yerel YönetimlerBaşkanlığı’nca Büyükşehir ve İl Belediye Başkanları ile bir araya gelip,şehirler ve belediye hizmetleri hakkında istişarelerde bulundu.

Daha sonra, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı RecepTayyip Erdoğan, aralarında Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ve KayseriBüyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın da yer aldığı 15büyükşehir, 25 il belediye başkanı olmak üzere 40 belediye başkanını,Beştepe’de kabul etti.

ERDOĞAN’DAN TÜM BELEDİYE BAŞKANLARINA TEBRİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndegerçekleşen toplantıya katılan belediye başkanlarını şehirlere ve ülkeyeyaptıkları hizmetler için ayrı ayrı tebrik ederken, AK Partili belediyebaşkanlarına ”Sizlerden 2019 yılında açıkladığımız 11 maddeye bağlı kalmanızıistiyorum. Sizlerin milletimizin gönlüne girmedeki başarısı 2023’teki Cumhurbaşkanlığıve milletvekilliği seçimlerinin de sonucunu etkileyecektir” dedi.

Konuşmasında ‘Saygıyı, samimiyeti, tevazuyu asla eldenbırakmayın’ diyen Erdoğan, “AK Partili belediye başkanı her zaman ulaşılabilirolmalı, çarşıdan-pazardan ayağını kesmemeli. Halkımızla bir defa kapı dışındandeğil, kapılar çalınarak evlere misafir olmaya mecburuz. Bunu geliştirerekgönül belediyeciliğini de tüm şehirlerde yaygınlaştırmamız lazım” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının ardından sözübelediye başkanlarına bıraktı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. MemduhBüyükkılıç da toplantıda görüşlerini aktardı. Ayrıca, Kayseri’de düzenlenenYerel Yönetimler İstişare Toplantısı’nda görüşülen konular da CumhurbaşkanıErdoğan’a sunuldu.

Toplantının ardından Başkan Büyükkılıç, CumhurbaşkanıErdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirirken, Erdoğan’ın Kayserililere selamlarınıiletti.

yorum Yap