Büyükşehir’den “Aşı” Seferberliği

Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusundaSağlık Bakanlığı’nca aşılama süreci devam ederken, Kayseri BüyükşehirBelediyesi personeli, mobil sağlık ekipleri aracılığıyla yerinde aşılanıyor.

Meclis Salonu’nda Büyükşehir personelinin aşılanmasınabaşlanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç aşılama alanınıziyaret etti.

Aşı olan personele geçmiş olsun dileklerinde bulunan BaşkanBüyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, “Ülkemiz sağlık alanında herhalde enbaşarılı şekilde süreci yürüten bir ülke konumunda. O açıdan bu çalışmalaratemel teşkil edecek şekilde Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sağlık Bakanımızın vermişolduğu destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Başka ülkelerde ekonomik gelişmişlikaçısından kişi başına 40-50 bin dolar gibi bir getiri olsa bile, kovid sürecide dâhil sağlık alanındaki imkânları kullanma bağlamında fedakârlıkgöstermediklerini hep bilmekteyiz. Ama ülkemizde ‘insanı yaşat ki devletyaşasın’ felsefesi ile sağlığa verilen önemi her aşamada her yerde gördük” diyekonuştu.

“AŞILARIMIZI MUTLAKA YAPTIRACAĞIZ”

Büyükkılıç, normalleşme sürecine girilmesi için aşının şartolduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

“Şu anda da Büyükşehir Belediyemize sağlık çalışanlarımızınteşrif edip, aşı yaptırmak isteyen kardeşlerimize, mesai arkadaşlarımızayardımcı olmak amacıyla, hizmeti ayağa getirme anlayışıyla çalışma yapıyoruz. Benkendilerine teşekkür ediyorum. Bu süreci aşmak istiyorsak ki normalleşmesürecine hepimiz girmek istiyoruz. 1 Temmuz itibariyle de SayınCumhurbaşkanımızın ve bilim adamlarımızın önerisi doğrultusunda gerekli sürecinbaşlayacağına inanıyoruz. Bunu sağlamak bizim elimizde. Kurallara uymaya devamedeceğiz, aşılarımızı mutlaka yaptıracağız. Sosyal medyadaki spekülasyonlara,insan düşmanı olan anlayışlara değil, sağlık çalışanlarımızın, bilimadamlarımızın önerilerine ve devlet yetkililerimizin açıklamalarına itibaredeceğiz, ya da bu hastalığı geçirmek suretiyle bağışıklık, antikorsağlayacağız. Temennimiz geçirerek değil, geçirmeden, aşıyı yaptırarak antikorsağlanmasını herhalde hepimiz tercih ederiz. O açıdan kulaklarımızı dediğimizgibi dedikodulara tıkayıp, aşımızı mutlaka yaptıralım.”

DOKTOR BAŞKANDAN AŞI TAVSİYESİ

Bir başkan bir doktor olarak, aynı zamanda iki defa aşısınıyaptırmış biri olarak aşı yapılmasını tavsiye ettiğini ifade eden BaşkanBüyükkılıç, “O yüzden biz laf olsun diye söyleyen değil, uygulayan biranlayışın sahibiyiz. Ben tekrardan buraya gelen fedakâr sağlık çalışanlarımızateşekkür ederek arkadaşlarımıza da mutlaka aşınızı yaptırın, ihmal etmeyin,ihmalin faturasının nerde duracağı belli olmaz diye hatırlatıyorum” şeklindekonuştu.

Salonda, ‘Aşı kovid-19’a karşı en büyük gücümüz’, ‘Her şeyinbaşı sağlık, sağlığın başı aşı’ ve ‘Birlikte aşıyoruz’ sloganları dikkat çekti.

yorum Yap