Eski Arkeoloji Müzesi, “Fosil Müzesi” Oluyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ıntalimatlarıyla eski Arkeoloji Müzesi’ni restore ettirirken, hemen yanı başınaKayseri Koruma Bölge Kurulu’nca onaylanan ilave bir binayla Paleontoloji veFosil Müzesi projesini hayata geçirecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Gültepe Mahallesi’ndeki ArkeolojiMüzesi’nde yer alan eserlerin tarihi Kayseri Kalesi içerisindeki yeni müzeyetaşınmasının ardından, boşaltılan eski Arkeoloji Müzesi’nde restorasyonçalışmalarını sürdürüyor.

MEVCUT HALİYLE UYGUN OLARAK RESTORE EDİLİYOR

Kayseri Koruma Bölge Kurulu’nca tescile uygun görülmeyeneski müze binası Büyükşehir Belediyesi’nce mevcut haliyle uygun olarak restoreedilirken, eski binanın yanına Kayseri Koruma Bölge Kurulu’nca onaylanan ilavebir binayla Paleontoloji ve Fosil Müzesi’ne çevrilecek.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada konu ileilgili şu ifadelere yer verildi:

“İç Anadolu Bölgesi’nin göbeği olan Kayseri’miz adeta birfosil hazinesini toprağının altında barındırıyor. Kazıldıkça çeşitlilikartıyor. Eski Arkeoloji Müzesi Kayseri Kalesi’ne taşınmıştı. Eski ArkeolojiMüzesi’nin bulunduğu yeri de Fosil Müzesi yapma çalışmalarımız sürüyor. Eskimüze binası Belediyemizce mevcut haliyle uygun olarak restore ediliyor. Yanınayine Kayseri Koruma Bölge Kurulu’nca onaylanan ilave bir binayla fosil müzesineçevireceğiz. Mimar Pembegül Selman tarafından çizilen proje uygulanıyor.”

yorum Yap