Başkan Büyükkılıç’tan Ahi Evran Yılı’na Özel İlgi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. MemduhBüyükkılıç, Ahiliğin temellerinin atıldığı Kayseri’de Ahi Evran Yılıkapsamında, Ahilik Kültürü’ne her zamankinden daha çok sahip çıkmak içinErciyes Üniversitesi’nde kapsamlı bir toplantıya katıldı.

Başkan Büyükkılıç, 2021 yılının Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan tarafından “Ahi Evran Yılı” olarak ilan edilmesi ile birlikte2021 yılı içerisinde yapılacak etkinlikleri planlamak ve daha da verimli biretkinlik takvimi hazırlamak için Erciyes Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıyakatıldı.Toplantıya Büyükkılıç’ın yanı sıra Melikgazi BelediyeBaşkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar,Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan,Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Organize Sanayi BölgesiYönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Kayseri Ticaret Odası Başkanı ÖmerGülsoy, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, Kayseri Esnaf Kefaletve Kredi Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Genel Sekreter Hüseyin Beyhan veDiyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan ile ilgililer katıldı.

Büyükkılıç, Ahi Evran’ın öğretileriyle, ticareti veesnaflığıyla şekillenen, Ahilik Kültürü ve bu kültürün etik değerleriyleyoğrulan Kayseri’nin, Ahi Evran’ı yaşayan ve yaşatan önemli bir şehir olduğunubelirterek, bu önemli değerleri gelecek nesillere aktarmaya devam edeceklerinivurguladı.

“ÜZERİMİZE NE DÜŞERSE YAPMA YÖNÜNDE İRADEGÖSTERİRİZ”

Üniversite ve kurumlar arası yapılan işbirliğinin önemarz ettiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Değerli rektörümüze, kıymetlihocalarımıza, değerli başkanlarımıza, burada sevgiler saygılar sunuyorum. Böyleönemli ve anlamlı bir çalışmanın üniversite ve diğer kurumlarla işbirliğihalinde yapılıyor olması da bizim için önem arz ediyor. Baktım burada yapılançalışma taslağına her birisi değerli bir anlayış içerisinde yapılacak birçalışma. Bu manada biz de Büyükşehir Belediyesi olarak gereğini yaparız, ilçebelediyelerimiz zaten gereğini yaparlar. Üzerimize ne düşerse yapma yönündeirade göstereceğimizi paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

AHİ EVRAN MÜZESİ YENİLENİYOR

Kayseri’de esnaflığı ve sanatkârlığı yaşatmak adınaMelikgazi ilçesi Tacettin Veli Mahallesi’nde bulunan Ahi Evran Esnaf veSanatkârlar Müzesi’nin yenilenme projesinin bir buçuk ay sonra tamamlanmasınıumut ettiklerini söyleyen Büyükkılıç, “Ahi Evran Müzesi diye bilinen müzemizide günün koşullarına uygun, önemli bir merkez haline getirme yönünde yaptığımızçalışmada herhalde bir buçuk ay civarında biter diye umuyorum. Onun da budönemde açılışını yapmış oluruz. İsim verilmesi gereken yerler zaten verildi.Önemli olan gündemde tutarak, insanların kafasında felsefesinin yer etmesinisağlayarak, bu doğrultuda nesiller yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.

Toplantıda Ahi Evran’ın her yönüyle, detaylarıyla,felsefesi ve diğer boyutlarıyla değerlendirmeler yapıldığını belirtenBüyükkılıç, “İnşallah 2021’in de Ahi Evran Yılı olmasındaki Kayseri boyutundaüniversitemizle işbirliği halinde çalışmalarımız yapmak bizim boynumuzun borcu”dedi.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Çalış da Belediye ve OdaBaşkanları’nın katılımıyla bu yıl gerçekleştirilecek etkinlikleri ele aldıklarıbir istişare toplantısı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, tüm katılımcılarateşekkür etti.

Toplantıda, belediye ve oda başkanlarının önerileri vegörüşleri de alındı.

yorum Yap