Mimar Sinan Müzesi ve Mimarlık Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması Sonuçlandı

BaşkanBüyükkılıç’ın da danışman jüri üyesi olarak katıldığı ve projeler ile yakındanilgilendiği 3 günlük değerlendirmelerin ardından Mimar Erkan Erdoğan ve ekibinihazırladığı proje jüri tarafından birinciliğe layık bulundu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yürütülen veBaşkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın bizzat ilgilendiği Mimar Sinan Müzesi veMimarlık Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması’na 116 proje ile rekor birkatılım sağlandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB Mimarlar OdasıKayseri Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen serbest, ulusal ve tek kademelimimari proje yarışmasının konusu, yapımı devam eden Recep Tayyip Erdoğan MilletBahçesi içerisinde istenilen kriterler doğrultusunda, bulunduğu parkın yakınçevresi ile ilişkilendirilerek Mimar Sinan’ın anlatıldığı ve ona dair bilgi vebelgelerin bulunduğu bir müze ile mimarlık merkezi binası tasarlanması olarakbelirlendi.

Bu kapsamda Başkan Büyükkılıç’ın danışman jüri üyesi olduğuve seçkin jüri tarafından 3 gün boyunca özenle eserlerin değerlendirildiğiyarışmada birinciliği Mimar Melike Kavalalı ve ekibinin projesi kazandı. Y.Mimar Korhan Torcu ve ekibinin projesi ikinci olurken, Y. Mimar Can Tamirci veekibinin hazırladığı proje ise üçüncülüğe layık görüldü.

Yarışmada ayrıca 5 projeye de mansiyon ödülü verildi. MimarErkan Erdoğan ve ekibi, mimarlar Sıddık Güvendi ve Cihan Sevindik’in ekibi,Mimar Sacit Arda Karaatlı ve ekibi, mimarlar Egemen Onur Kaya, Ece Avcı veBahadır Kantarcı ve ekibi ile Mimar Mehmet Polat ve ekibi de mansiyon ödülünükazanan isimler oldu.

Yarışmada birinci olan proje sahibine 100 bin TL,ikinciye 80 bin TL, üçüncüye 60 bin TL ve 5 ayrı mansiyon kazanan projesahiplerine ise 35’er bin TL ödül verilecek.

yorum Yap