Türkiye’Nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Kayserili Firmaları Tebrik Ediyorum

Kayser Yönetim Kurulu veMelikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Turkishtime” tarafındanhazırlanan ‘Türkiye’nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketleri’ sıralamasındayer alan Kayseri firmalarını tebrik etti.

Kayseri sanayisi ve üretimi ilebölgesindeki şehirlere katkı sağladığını ve yön verdiğini belirten KayserSerbest Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, konu ile ilgiliolarak şu açıklamada bulundu:

“Bir sanayi üretiminde enönemli bölüm araştırma ve geliştirme birimidir. Çünkü AR-GE demek yenigelişmeleri, buluşları ve stratejileri belirler bu da hem kaliteyi artırır, hemde üretimi artırır. Farkındalık oluşturmak, yeni bir ürün oluşturmak üretiminen önemli unsurudur. “Turkishtime” tarafından hazırlanan ‘Türkiye’nin En ÇokAr-Ge Harcaması Yapan Şirketleri’ sıralamasında 9 Kayseri firmasının bulunmasıson derece anlamlıdır. Aspilsan AŞ. Ar-Ge merkezinde yürütülen proje sayısınagöre ilk 100 içerisinde yer almıştır. Özellikle Aspilsan Enerji, Kayseri Şeker,Yataş, Güven Mühendislik, Bellona, Aydın Mensucat, Boyteks, Kilim Mobilya veTurkuaz Seramik firmalarını pandemi sürecinde dahi gelişmeye, yeniliklere veürün sayısını artırmaya yönelik ar-ge çalışmalarından dolayı kutluyorum.Kayseri sanayisi inşallah pandemi süreci ve salgının tamamen sona ermesiylekatma değeri yüksek üretimlerle ülkemiz ekonomisine değer katmaya ve yenibaşarı hikayeleri yazmaya devam edecektir.”

KAYSER A.Ş ve Melikgazi BelediyeBaşkanı Dr. Palancıoğlu, uluslararası piyasada bu firmaların rekabet güçlerininartarak küresel ekonomide yerlerini alacaklarını böylece Kayserinin veTürkiye’nin kazanacağını sözlerine ekledi.

yorum Yap