Dönüşen Ve Değişen Yıldırım Beyazıt’Ta Yıkım Çalışmaları Başladı

6 Bloktan Oluşan 233 Daire İçin İlk Kazma Vuruldu

 

Melikgazi Belediyesi, YıldırımBeyazıt Mahallesi Şükran Caddesi üzerinde hayata geçireceği 6 bloktan oluşan233 dairelik kentsel dönüşüm projesi için yıkım çalışmalarına başladı.

Yıkım çalışmalarını görsel basıntoplantısı ile duyuran Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “YıldırımBeyazıt Mahallesinde yeni bir kentsel dönüşüm çalışmasının müjdesini basın ilepaylaşıyoruz. Yıldırım Beyazıt’ta büyük çalışmalar yaptık. Enkazcılar esnafımızıYeşilyurt’a taşıyarak burayı temiz nezih bir hale getirdik. Kanal boyunda 65gecekonduyu yıkarak 3 şerit halinde olmak üzere gidiş geliş olmak üzere genişbir yol yaptık. Kayseri’nin en güzel yollarından biri olan Sami İpek Bulvarıortaya çıktı. 6 tane gecekondunun yıkımı devam edecek. Ben belediyede mesaiarkadaşlarıma teşekkür ederim. Bu işten belediyemizin en büyük karı hayırduası; aynı zamanda ortamın güzel ve temiz bir alana bürünmesi. İçindebulunduğumuz alan toplam 13 bin 800 metrekarelik bir alan. Burada şu anda 95 haksahibimiz var. 37 tane ev yıkılacak. Bugün 6 tanesini yıkıyoruz. Bir kısımevleri de vatandaşlarımız kendileri yıkıyor. Dolayısıyla burayı temizlemişolacağız. Kimsenin sıkıntıya girmeden rahat bir şekilde burayı boşaltmasınısağlıyoruz. İnşallah herkesle anlaşmayı tamamladığımızda projenin ihalesiniyapıp temelini atmaya başlayacağız.” dedi.

Yeni çalışmalar ile birlikteYıldırım Beyazıt’ın çehresinin değişeceğini söyleyen Başkan Dr. MustafaPalancıoğlu şunları söyledi: “6 bloktan oluşan 233 dairelik bir projenin ilkaşamasındayız. 48 tane 110 metrekare, 2+1 daire, 78 tane 135 metrekare 3 + 1daire ve 146 metrekarelik 3 + 1 daire yapıyoruz. Son olarak 171 metrekaredenoluşan 84 tane 4+1 daire yapmış olacağız. Cenabı Allah kazasız belasızbitirmeyi nasip etsin.2023 yazının sonuna peyzajı ile birlikte binaları teslimetmeyi hedefliyoruz. Bu düzenleme ile birlikte Yıldırım Beyazıt’ın çehresideğişecek. Yapacağımız dairelerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Hertürlü desteği veren tüm kurumlara ve çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkürediyorum.”

yorum Yap