Melikgazi’De Her Kurban Kesim Yerinde Veteriner Hekim Görevlendirildi

Melikgazi Belediyesi, vatandaşların kurban ibadetlerinisağlıklı bir ortamda yerine getirebilmesi için kurban satış ve kesim yerlerindetüm hazırlıkları tamamladı. Ayrıca Kurban Bayramında kaçan kurbanlıklar içinözel ekip kuruldu.

Vatandaşlar kurban ibadetlerini yerine getirmek için gönülrahatlığı ile kurbanlıklarını alıp belirtilen noktalarda veteriner hekimlerdenetiminde kesimini yapabilecek.

Vatandaşların kurban ibadetlerini rahat ve konforlu birşekilde yerine getirmelerini sağlamak için yoğun bir şekilde çalışmaların devamettiğini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu,  “Melikgazi Belediyesi, Kurban Bayramı öncesivatandaşlar ile besicilerin sağlıklı bir ortamda alışveriş yapabilmesi için 100bin metrekare alan üzerine kurulan kurban pazarı yerinde özel önlemler alınarakkuruldu ve içerisinde kesimhane de bulunuyor. Vatandaşlarımızın ibadetlerinidaha güvenilir ve hijyenik bir ortamda yapabilmeleri için kurbanlık satış vekesim yerlerini belirledik. İlçedeki 22 ayrı kapalı pazarı kurban kesimi içinhazırlanıyor. Vatandaşlar gönül rahatlığı ile kurban pazarından kurbanlıklarınıalıp belirtilen yerlerde kesimini yapabilecek. Tek isteğimiz vatandaşlarımızınKurban ibadetini yerine getirirken rahat bir biçimde, sıhhi ortamda bu işi yapabilmeleri.Kesim yerlerinde görevli olacak 27 veteriner hekim belirlendi. Her kesimyerinde bir veteriner hekim, Mimarsinan kurban satış yerindeki kurban kesimyerinde ise 4 veteriner hekim görev yapacak. Vatandaşımızın huzuru içinelimizden gelen tüm imkanları seferber ediyoruz. Mübarek Kurban Bayramınışimdiden kutluyoruz. Nice sağlıklı, mutlu bayramlarımız olsun.” dedi.

Kurban Bayramı Kaçan Kurbanlıklarİçin Özel Ekip Kuruldu

Melikgazi Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca, ilaçlama,dezenfeksiyon, kaçan kurbanlık, hastalıklı kurban etlerinin imha ve veterinerişleriyle ilgili hizmet verecek.  Kaçakhayvan ihbarı ve diğer istekler  için 2521300 nolu telefon aranabilir.  

yorum Yap