Kayseri, Büyükşehir İle “Türkiye Geçilmez” Diyor

Tarihi Kayseri Kalesi’nde Demokrasi ve Milli Birlik Günüetkinlikleri kapsamında 15 Temmuz’da açılan ‘Türkiye Geçilmez Sanat Sergisi’vatandaşların büyük beğeni ve ilgisi ile karşılaştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tarihiKayseri Kalesi’nde KAYMEK tarafından açılan ‘Türkiye Geçilmez’ Sanat Sergisi’ne9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince Kayserililerin büyük ilgi gösterdiğinibelirterek, “Kahraman ecdadımızdan ilhamını alan ve 15 Temmuz’da ziyareteaçtığımız sanat sergisi, milletimizin yoğun teveccühü ile ziyaretçileriniağırlamaya devam ediyor. Sergimizde Anadolu’yu yurt edindiğimiz, bu topraklaruğruna nice canlar verdiğimiz, şanlı tarihimizin dönüm noktaları olan ve dünyatarihine de iz bırakan Malazgirt, Miryokefalon, Çanakkale, Sakarya, Dumlupınarve 15 Temmuz gibi zaferlerimizi kronolojik olarak işleyen ve belirlenen temaçerçevesinde çalışılan sanat eserleri; kahramanlarımızı, kahramanlıklarımızı vemukaddes değerlerimizi yansıtmaktadır. Göstermiş olduğunuz yoğun ilgiye sonsuzteşekkür ederiz” diye konuştu.

26 EL SANATI BRANŞINDA İCRA EDİLEN 47 ESER SERGİLENİYOR

15 Temmuz Türkiye Geçilmez Sanat Sergisi’nde 26 el sanatıbranşında icra edilen 41 eser ile birlikte ve yine KAYMEK tarafından düzenlenenSanata Yansıyan 15 Temmuz El Sanatları ve Resim Yarışması’nda iki farklıkategoride dereceye giren 6 yarışmacının eserleri ile beraber toplam 47 eserisergileniyor.

Sergi için, Kâğıt Rölyef, Maraş işi, Dekoratif El Sanatları,Boyutlu Çalışma, Filografi, Keçe, Hazır Giyim, Dövme Keçe, Kırkyama, El Nakışı,Kurdele Nakışı, Ev Tekstili, Cam Boyama, Yağlı Boya Resim, Kumaş Boyama, TelSarma, Hüsn-i Hat, Tezhip, Çini, Katı’ , Dekoratif Ahşap Boyama, İğne Oyası,Seramik Şekillendirme, Folyo Rölyef, Edirnekâri Kalemişi ve Elde Dokumabranşlarında eserler hazırlandı.Sergide, Malazgirt Savaşı’nı işleyen 4 adet, MiryokefalonSavaşı’nı işleyen 2 adet, Çanakkale Savaşları’nı işleyen 6 adet, Sakarya MeydanMuharebesi’ni işleyen 2 adet, Başkomutanlık (Dumlupınar) Meydan Muharebesi’niişleyen 7 adet, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü işleyen 13 adet,kahramanlarımızı ve kahramanlıklarımızı genel olarak işleyen 7 adet eser de yeralıyor.

Kahraman ecdadımızdan ilhamını alan sanat sergisi, KayseriKalesi’nde vatandaşların yoğun ilgisi ile ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

yorum Yap