Başkan Büyükkılıç, Ankara’da Emine Erdoğan ve Bakan Pakdemirli İle Görüştü

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından Ankara’da düzenlenen veCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Tarım ve Orman BakanıBekir Pakdemirli’nin de teşrif ettiği EnPati Hayvan Dostu Şehirleri Programı’nakatıldı.

Aynı zamanda TBB Encümen Üyesi de olan Başkan Büyükkılıç,Keçiören Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde TBB tarafından düzenlenenSahipsiz Evcil ve Sokak Hayvanlarının Barınma ve Beslenme Şartlarınınİyileştirilmesine yönelik programa katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sahipsiz hayvanlarınuygun şartlarda yaşaması için belediyelerle çok sayıda çalışma yürüttüklerinisöylerken, Başkan Büyükkılıç ise “Encümen üyesi olduğumuz TBB’nin Ankara’dadüzenlediği EnPati Hayvan Dostu Şehirler Programına Cumhurbaşkanımız SayınRecep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi, Tarımve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ve meslektaşlarımız ile birliktekatıldık ve sokak hayvanlarına yönelik çok anlamlı ve farkındalık oluşturulanbir program oldu” dedi.

Başkan Büyükkılıç, programda Emine Erdoğan ve BakanPakdemirli ile bir araya gelerek bir süre sohbet ederek, Kayseri’de yürütülençalışmaları anlattı.

BÜYÜKKILIÇ, SAHİPSİZ EVCİL VE SOKAK HAYVANLARINA YÖNELİK YAPILANÇALIŞMALARDAN BAHSETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sahipsizevcil ve sokak hayvanlarına yönelik Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafındançalışmaların sürdürüldüğünü, barınaklara ve bakım evlerine gelen tüm sokakhayvanlarının hem kısırlaştırma, hem de tedavilerinin yapılması akabindesisteme dâhil edilerek kayıt altına alındığını ifade etti.

Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi ile ErciyesÜniversitesi Veteriner Fakültesi arasında protokol yapıldığını, gerekhayvanseverler, gerek ilçe belediyeleri tarafından fakülte hastanesinegetirilen tüm sokak hayvanlarının tedavisinin hiçbir ayrım gözetilmeksizinyaptırıldığını ve tedavi masraflarının tamamının Büyükşehir Belediyesitarafından karşılandığını vurguladı.

Şimdiye kadar sokak hayvanlarına 30 bin kilogramı aşkınücretsiz mama desteği verildiğini belirten Büyükkılıç, 165 adet yabanhayvanının gerekli tüm tedavilerinin yapıldığını, doğaya tekrar bırakıldığını,şehrin simgesi haline gelen güvercinlerin de unutulmayarak düzenli olarakbesleme programına dahil edilip yem ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Başkan Büyükkılıç, sokak hayvanlarının sahiplendirilmesineyönelik özendirici programların düzenlenmeye devam ettiğini, satın almasahiplen anlayışı çerçevesinde hareket edildiğini sözlerine ekledi.

yorum Yap