KASKİ’den “Depo Temizliği” Uyarısı

KASKİ ekipleri, yetki belgesi verdikleri firmaların temizledikleridepoların standartlara uygunluğunu yaptıkları analizler ile kontrol altındatutuyor. 

KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerdeabonelere verilen memba kalitesindeki içme suyunun, bina depolarında gereklitemizlik ve dezenfeksiyonun yapılmamasından dolayı bir süre sonra kirlendiğitespit edildi. Bu sebeple KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’de ilk kez2012 yılında yürürlüğe konulan yönetmelik sayesinde binaların depo temizlik vedezenfeksiyon faaliyetlerinin yürütülmesi için şartları sağlayan firmalarayetki belgesi verilmişti.

Yetki belgesi verdiği firmaların faaliyetlerini süreklidenetim altında tutan KASKİ, bu yöndeki faaliyetlerini sürdürüyor. Binalardagerçekleştirilen depo temizlik ve dezenfeksiyon işleminin standartlara uygunolarak yapılıp yapılmadığı KASKİ teknik ekipleri tarafından titizlikle kontrolediliyor. Yetkili firmalarca 2020 yılında kent sınırları içerisinde bin 778,2021 yılının ilk yarısında ise 667 bina deposu temizlendi.

Diğer yandan KASKİ tarafından musluklardan temiz ve sağlıklısu iletimi sağlanması için bina yetkililerine çağrıda bulunularak, yıl da en az1 kez içme suyu depolarının temizletilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Kayseri’de bina deposu temizleme ve dezenfeksiyonu konusundayetkili firmaları öğrenmek, bina depolarının temizlik ve dezenfeksiyonunuyaptırmak isteyen bina yetkilileri KASKİ’nin resmi web adresini  (https://www.kaski.gov.tr ) ziyaret edebilirler.

yorum Yap