Doktor Başkanın Örnek Projesi Glütensiz Kafe’de Sona Doğru

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,çölyak rahatsızlığı ve glüten duyarlılığı bulunan kişiler ile sağlıklı yaşamiçin glütensiz beslenmeyi tercih edeceklere yönelik hizmet verecek GlütensizKafe’yi ziyaret ederek, deneme amaçlı yapılan ürünleri inceledi. Büyükkılıç,“Glütene alerjisi olan ve alejisi olmayıp ta sağlıklı beslenmek isteyen birçokvatandaşımızın keyifle vakit geçirebileceği tesisimizi yakında hizmeteaçıyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıylakentte farkındalık oluşturan projelere bir yenisi daha ekleniyor. Bu kapsamdaKayseri’de bir ilk olacak olan glüten hastalarının çalışacağı, mutfağındasadece glütensiz ürünlerinin yapılacağı ‘Glütensiz Kafe’ çok yakında hizmetegiriyor. Başkan Büyükkılıç, çölyaklı bireyler ile sağlıklı beslenmekisteyenlerin glütensiz ürünler tüketebileceği kafeyi ziyaret ederek, yapılançalışmaları yerinde inceledi. Yakında hizmete açılacak olan Glütensiz Kafe’yigezen ve kafenin danışmanı Süleyman Engin Şef ile birlikte menüleri inceleyenBüyükkılıç, kafenin mutfağına da girerek lezzet şenliğine ortak oldu.

“ÇÖLYAKLI HASTALARININ RAHATLIKLA TÜKETEBİLECEĞİ ÜRÜNLERİN YER ALIYOR”

Başkan Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, bir doktor olarakçölyaklı bireylerin yaşadıkları sıkıntıların farkında olduklarını dilegetirerek, şunları kaydetti:

“Çölyaklı hastaların rahatlıkla tüketebileceğiürünlerin yer alacağı Glütensiz Kafe’mizi yakında hizmete açıyoruz. Buradapide, pizza, pasta, hamburger ve benzeri gıdaları rahatlıkla tüketebilecekler.Kafemiz aynı zamanda sağlıklı yaşamı ilke edinen vatandaşlarımıza da açıkolacak. Vatandaşlarımız için bir sosyal proje mantığıyla bu sorunu ortadankaldırıyoruz. Dışarıda yemek yeme problemlerini de burada çözmenin mutluluğunuyaşıyoruz. Açacağımız kafemiz ile vatandaşlarımızın yaşam kalitesini inşallaharttıracağız.”

yorum Yap