Büyükşehir, 750 Özel Halk Otobüsü Şoförüne Eğitim Programı Hazırladı

Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ÖzelHalk Otobüsü Şoförleri Eğitim semineri toplantısına, Büyükşehir BelediyesiGenel Sekreteri Hüseyin Beyhan, KAYMEK A.Ş. Huzur Çınarı, Ulaşım A.Ş. KayseriHalk Otobüsçüleri Esnafı Odası yetkilileri katıldı.

Eğitim programı kapsamında şoför personele yönelikbilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimleri verilecek. Ağustos ayı içerisindegerçekleştirilmesi planlanan eğitimlerde 750 özel halk otobüs şoförü toplam 6saat ders alacak. Eğitim programlarında, beden dili, iletişim becerileri baştaolmak üzere, davranışsal yaklaşım, stres yönetimi, şoför psikolojisi, güvenlisürüş eğitimleri, iş disiplini, öfke kontrolü, iş bilgisi ve yönetimi, iş yerikuralları ve iş ahlakı, iş etiği gibi birçok konu yer alacak.

Programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel SekreteriHüseyin Beyhan,  hizmet devamlılığının vekalitesinin çok önemli olduğunu ifade etti. Ulaşımda da hizmet kalitesininartırılması noktasında birçok çalışma yapıldığını vurgulayan Beyhan, “Bizulaşım noktasındaki tüm arkadaşlarımızı bir aile ve bir ailenin fertleri olarakgörüyoruz. Bu noktada Ulaşım A.Ş. çalışanıydı, özel sektör temsilcileriydi,odaydı bir ailenin fertleri olarak görüyoruz. Herhangi bir sıkıntımız olduğuzaman kendi içimizde bu tarz sıkıntıları ve sorunları aşmayı amaçlıyoruz.Dolayısıyla bir ailede, aile fertlerinin arasında nasıl bir ilişki varsa, builişki bizim ulaşım hizmetini yerini getirirken de gerek özel sektörde gerekkamuda aynı mantık içinde çözülsün istiyoruz. Bu anlamda gerekli olumluyaklaşımları sağlayan oda yönetimimize, şoför arkadaşlarımıza,  halk otobüs sahiplerine teşekkür ediyorum”diye konuştu.

Beyhan, yapılacak olan eğitim programının hayırlara vesileolmasını diledi.

yorum Yap