Büyükkılıç, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Örgütü Türkiye Temsilcisini Ağırladı

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşenziyarette, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Örgütü Türkiye Temsilcisi Nils Gredeve Uluslararası Gençlik Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı AhmetKorkutata ile beraberindeki heyet katıldı.

Başkan Büyükkılıç’a yetkililer tarafından, BirleşmişMilletler Dünya Gıda Örgütü ve Uluslararası Gençlik Dayanışma Derneğitarafından Gönül Sofrası Projesi kapsamında Konya ve Kayseri’de özellikledezavantajlı grupların istihdamını desteklemek adına 200 kişiye iş imkânısunulacak Aşçı Yardımcılığı Mesleki Eğitimleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Büyükkılıç, ziyarette yaptığı açıklamada, “Yerel yönetimlerbu işin olmazsa olmazı. Bizim de kendimize ait şirketlerimiz, iştiraklerimiz,yeme-içme mekânlarımız var. Dezavantajlı gruplara yönelik de eğitimmerkezlerimiz var. Bizim adımıza yapılması gereken ne olursa yaparız” dedi.

Uluslararası Gençlik Dayanışma Derneği Yönetim KuruluBaşkanı Ahmet Korkutata ise tanışma ve bilgi alışverişinde bulunma amacı ileBaşkan Büyükkılıç’a ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, “BirleşmişMilletler’in Türkiye’deki yerel uygulayıcısı olan partnerlerinden birisiyiz,birçok proje yürütüyoruz. Kayseri’de de ofisimizi açtık. Yeni olan projemizdeBirleşmiş Milletler Dünya Gıda Örgütü ile birlikte aşçı çırağı yetiştiriyoruz.Milli Eğitim Bakanlığı da bu ortaklardan birisi. Burada Melikgazi MeslekAnadolu Lisesi’nde ilk 50 kişi eğitime başladı” dedi.

Konya ve Kayseri’de toplam 200 kişi istihdam edeceklerinibelirten Korkutata, 8 hafta sürecek eğitimlere ilk grubun başladığını,Birleşmiş Milletler’in ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın usta aşçıları tarafındaneğitim verildiğini anlattı.

yorum Yap