“kayseri’Nin Misafir Odasında Değişim Başlıyor”

           KazancılarÇarşısı Yeni ve Modern Görünüme Kavuşacak

      Melikgazi BelediyeBaşkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu Kayseri Ticaret Odası’nda bir toplantı yaparakKazancılar Çarşısı’na yapılacak olan yeni projeyi KTO Başkanı Ömer Gülsoy,Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Adnan İncetoprak ve çarşıesnafı ile istişare etti. Kazancılar’ın çehresini değiştirecek yeni çalışma ekim ayındabaşlayacak. 

      Şehir merkezinimisafir odasına benzeten ve burasının nezih yer merkez olması gerektiğinivurgulayan Başkan Dr. Palancıoğlu, “Şehir merkezleri şehrimize gelenlerin ilk gördüğü yerler. Oyüzdenburaların daha temiz ve nezih olması oldukça önemli. Kazancılar Çarşımızda buanlamda çok önemli. Kazancılar Çarşımızla ilgili projemizi zaten açıklamışesnafımızla da paylaşmıştık. İlkbaharda ihalemizi yapmıştık. Ancak tek firmagirmesi ve pandemi süreci nedeniyle ihaleyi iptal ettik. Yeni yapılan ihaleyleEkim ayı gibi inşaat çalışmalarına başlayıp çok hızlı bir şekildetamamlayacağız. Kazancılar Çarşısı şehrimizin misafirhanesi yani başköşesi.Zemini, tavanı ve cephe uygulamalarımız ile çarşımız yepyeni bir görünümkazanacak. Esnafımızı mağdur etmemek için akşamları çalışmaları sürdüreceğiz.Esnafımızla işbirliği içinde çalışma yapacak ve Kazancılar Çarşı’mızı yeni vemodern bir görünüme kavuşturacağız. Buradan alışveriş yapan vatandaşlarımızınve esnafımızın da Kayseri’ye yakışır bir ortamda alışveriş yaparak, çarşıdanayrılmasını sağlayacağız. Çalışmamızın hayırlı olmasını dilerim. Bizlere herzaman destek olan Kayseri Ticaret Odası Başkanımız Ömer Gülsoy ve KayseriSarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanımız Adnan İncetoprak’a çok teşekkürederim.” dedi. 

      Kazancılar Çarşısı’nınKayseri için önemli bir değer olduğunu söyleyen Kayseri Ticaret Odası BaşkanıÖmer Gülsoy, “Belediyemiz tarafından hayata geçirilecek olan bu yeni projeyleKazancılar Çarşısı çevresi ile bütünleşen yeni ve modern görünüme kavuşacak.Sağolsun çarşımızın yeni yüzü için Mustafa Başkanımız ve ekibi büyük emek sarfediyor. Bu çalışma şehrimize yeni bir soluk getirecek. İnşallah kısa zamandahayata geçmesini beklediğimiz projeyle birlikte hem esnafımızın yüzü gülecek,hem de Kayseri’ye gelen misafirlerimizde güzel bir izlenim bırakacak.  İnşallah birlik ve beraberlik içerisindeyardımlaşarak çarşımızın en güzel şekle gelmesi için çalışacağız.” diyekonuştu. 

      Kayseri Sarraflar veKuyumcular Derneği Başkanı Adnan İncetoprak ise, “Başkanımız ve ekibiKazancılar Çarşısı ve Kapalı Çarşıyı daha güzel hale getirmek için var gücüyleçalışıyor. Sağ olsun Kayserimize yakışır bir projeyi el birliği ile yapacağız.Emek ve destekleri için kendilerine teşekkür ederim.” diye konuştu.

yorum Yap