KAYMEK’in Muhteşem Sergileri İlçe İlçe Vatandaşla Buluşuyor

KAYMEK’in sanat ve mesleki eğitim birimi, sosyal sorumlulukprojeleri kapsamında seminerler, yarışmalar ve organizasyonlar tertip ederken,diğer yandan Türk el sanatlarının gelişimine katkı sağlamak amacı ilekursiyerlerin ve eğitmenlerin ürettikleri eserlerle sergi faaliyetleri yaparak insanlarınruhuna dokunmaya devam ediyor.

Nesiller arasında köprüler kuran KAYMEK, gönülden gönüleKayseri halkına en iyi hizmeti sunmayı ilke ediniyor. KAYMEK’in daha öncehalkla buluşan Medeniyetin Dehası Mimar Sinan sergisi Develi’de, Kâinatın KalbiKâbe-i Muazzama sergisi Yahyalı’da ve Erciyes’te Bir Sevda Masalı: Kerem ileAslı sergisi ise Yeşilhisar’da ilçe sakinlerinin beğenisine sunuldu.

MEDENİYETİN DEHASI MİMAR SİNAN SERGİSİ DEVELİ’DE

Ağırnas’ta doğmuş, 97 yıllık ömrüne yüzlerce eseri sığdırmışve Türk İslam Medeniyetine katkı sağlamış olan Mimar Sinan’ı tanıtmak veeserlerini anlatmak amacıyla oluşturulan “Medeniyetin Dehası MimarSinan” isimli sergi Develi Sosyal Yaşam Merkezi’nde ilçe sakinleri ilebuluştu. Bu eşsiz sergide 24 farklı el sanatı branşında 29 eser bulunuyor.

KÂİNATIN KALBİ KÂBE-İ MUAZZAMA SERGİSİ YAHYALI’DA

İslam aleminin ömründe bir defa da olsa görme hayalinikurduğu, özellikle Kovid – 19 sürecinde Hac farizasını yerine getirememektenkaynaklı büyük bir özlem duyulan Kâinatın Kalbi Kâbe-i Muazzama sergisi deYahyalı’da yoğun ilgi ile karşılandı. Kâinatın Kalbi Kâbe-i Muazzama sergisiyleKâbe’nin örtüsü üzerinde bulunan Ayet-i Kerimeler, Esma’ül-Hüsnalar, mukaddeskelamlar geleneksel el sanatlarından Maraş işi ile işlendi. Sergi, KAYMEKeğitmenleri ve kursiyerleri tarafından el emeği göz nuru ile hazırlandı. Kabe-iMuazzama sergisine ziyaret gerçekleştiren Yahyalı Belediye Başkanı Sayın EsatÖztürk emeği geçenlere teşekkür ettiğini ifade etti.

ERCİYES’TE BİR SEVDA MASALI: KEREM İLE ASLI SERGİSİ YEŞİLHİSAR’DA

Kerem ile Aslı’nın İran’ın İsfahan’dan Erciyes’e uzananmasalımsı sevda hikâyesi KAYMEK’in düzenlediği “Erciyes’te Bir SevdaMasalı: Kerem ile Aslı” isimli sergiyle canlanmaya devam ediyor.”Erciyes’te Bir Sevda Masalı: Kerem İle Aslı” sergisi Develi’ninardından Yeşilhisar’da vatandaşlar ile buluştu. Kayseri’nin bir değeri olan,Kayseri’de kavuşup Kayseri’de kül olan Kerem ile Aslı’nın ölümsüz sevdasınınanlatan ve Yeşilhisar Belediye Başkanı Halil Tasyapan’ın da ziyaret gerçekleştirdiğisergiye Yeşilhisar’ın ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Erciyes’ineteklerinde aşkın narıyla küle dönen sevdalıların hikâyesi, KAYMEK eğitmenleritarafından diorama sanatının birtakım teknikleri kullanılarak 14 sahnedeişlendi.

KAYMEK’İN İNSAN RUHUNA DOKUNAN SERGİLERİ

KAYMEK’in insan ruhuna dokunan sergilerinden başlıcaları şuşekilde:

“Osmanlı Padişah Tuğraları Sergisi, Çini –Seramik Sergisi,Seramik ve Kumaş Çiçek Sergisi, Geri Dönüşüm Sergisi, Dönmeyi Düşünmeyenler 15Temmuz Çanakkale Ruhu Sergisi, Karma Sanat Sergisi, Medeniyetin Dehası MimarSinan Sergisi, Erciyes’te Bir Sevda Masalı: Kerem ile Aslı Sergisi, KâinatınKalbi Kâbe-i Muazzama Sanat Sergisi ve 15 Temmuz Türkiye Geçilmez SanatSergisi.”

KAYMEK sergileri, ilçelerle buluşmaya devam edecek.

yorum Yap