Büyükşehir Kütüphanelerine Kayseri Nüfusu Kadar Ziyaret

Kütüphane ziyaretçisi miktarında Türkiye’de ilk sıralardayer alan Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerine gelen ziyaretçisayısı 1 milyon 348 bin 370 olurken, bu sayı ile adeta bir Kayseri nüfusu kadarkitap kurdu kütüphaneleri ziyaret etmiş oldu.

Kayseri’yi kütüphaneler şehri haline getirmek için gayretgösteren ve sürekli olarak vatandaşlara eğitimli, donanımlı olmayı tavsiye edenBüyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yeni kütüphane açmanın yanısıra açılacak yeni kütüphanelerin de projesine imza atıyor.

BÜYÜKŞEHİR KÜTÜPHANELERİ DOLDU TAŞTI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kütüphanelerine gelenziyaretçi sayısı 1 milyonu aştı, kütüphaneler kitap kurtları ile adeta doldutaştı. 160 bin 150 üye bulunan ve 22 bin elektronik kitap ile 103 bin 212basılı kitap olmak üzere toplam 125 bin 212 kitapla okurlarına hizmet verenBüyükşehir kütüphanelerinde okuma salonları, bilgisayar odası, ücretsizfotokopi ve çıktı, tv sinema bölümleri, şifreli emanet dolapları, dinlenmealanları, kafeterya, turnikeli geçiş, kütüphane otomasyon sistemi, ödünç kitapalımı, etkinlik ve konferans salonları, sesli ders çalışma bölümü, grup çalışmaodası, zengin kitap koleksiyonu, sesli kitap, okuma üniteleri, self check,modern tanıtım ve tarama kioskları, kitap sterilizasyon makinası, çocuk kütüphanesi,satranç ve oyun alanları gibi bölümler de yer alıyor.

Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerine gelen ziyaretçi sayısı1 milyon 348 bin 370 olarak kayıtlara geçti.

BÜYÜKŞEHİR’DEN KAYSERİ’YE DEVASA KÜTÜPHANE

7 adet kütüphanesi ile vatandaşlara hizmet veren Dr. MemduhBüyükkılıç başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan MilletBahçesi’nde Başkan Büyükkılıç’ın talimatıyla yeni bir il halk kütüphanesinidaha hayata geçirecek.

1 milyon 260 bin metrekare alanı ile Türkiye’nin en büyükmillet bahçesinden birisi olacak Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde 5 bin500 metrekarelik, içerisinde çalışma salonu, internet salonu, çocuk ve bebekkütüphaneleri, çocuk etkinlik alanı, Mimar Sinan çizim ve müze salonu, kentkitaplığı, yetişkin ve gençler için özel okuma bölümleri, sergi salonu, görmeengelliler için stüdyo, gazete arşivi, kafeterya, kitap satış ve 190 kişilikkonferans salonu gibi bölümlerin yer alacağı devasa kütüphanede okurlarağırlanacak.

Ayrıca Büyükkılıç’ın talimatı ile ağaç yaşken eğilirsözünden hareketle çocuk kütüphanesi de açılarak çocuklar okumaya teşvikedilecek.

yorum Yap