Başkan Büyükkılıç, İdlib Şehidimizi Son Yolculuğuna Uğurladı

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde, arama-tarama faaliyetisonrası intikal halinde olan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bölücü terör örgütleritarafından yapılan saldırı sonucunda 2 kahraman askerin şehit olduğu, 3kahraman askerin yaralandığı hain saldırıda şehit olan Piyade Uzman ÇavuşMücahit Sınırtepe’nin Türk Bayrağı’na sarılı naaşını taşıyan uçak, Kayseri 12.Hava Üs Komutanlığı’na iniş yaptı. Şehidin naaşı Başkan Büyükkılıç’ın dakatıldığı karşılamanın ardından helallik almak için baba evine götürüldü.

Helallik alınmasının ardından Develi nüfusuna kayıtlı ŞehitPiyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe için, Kalemkırdı Camisi’nde ikindinamazına müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Şehidin cenazesine şehit ailesi ve yakınlarının yanı sıraVali Şehmus Günaydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler BaşkanıEfkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı MehmetÖzhaseki, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, önceki dönem Enerjive Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, milletvekilleri, Garnizon KomutanıTuğgeneral Vedat Öncel, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ilçebelediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri,askeri erkân ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazının ardından Başkan Büyükkılıç, 24 yaşındakievli olan şehidin babası, annesi, eşi ve kardeşlerine baş sağlığı dileyerek,taziyelerini iletti.

İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardındanhelallik istenen Şehit Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe, tekbirlerle vedualarla omuzlarda taşınarak top arabasına konuldu.

Bir süre kortej eşliğindetaşınan şehidin naaşı, Kayseri Garnizon Komutanlığı Kartal Hava Şehitliği’negetirildi. Şehit Sınırtepe’nin cenazesi burada dualar eşliğinde defnedildi.

Başkan Büyükkılıç “Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe’yiHakk’a uğurladık. Rabbim şehadetini mübarek eylesin. Kederli ailesinin ve azizmilletimizin başı sağ olsun” dedi.

yorum Yap