Başkan Büyükkılıç, Sağlıklı Yaşam İçin 1000 Bisiklet Hediye Etti

İstikbal Kayseri Yarı Maratonu’na eşi Dr. Necmiye Büyükkılıçile katılan Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra AK Parti Kayseri Milletvekilleriİsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel, AK Parti Kayseri İl Başkanı ŞabanÇopuroğlu, ilçe belediye başkanları, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsanKabakçı, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, SporA.Ş. Genel Müdürü İbrahim Somtaş, Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alparslan BakiErtekin, İstikbal Genel Müdürü Mehmet Ali Yörük, bürokratlar ile ülkenindört bir yanından gelen sporcular ve Kayserili sporseverler katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın 150.Yılda 150 Projeleri kapsamında spor projeleri arasında yer alan Kültepe temalıİstikbal Kayseri Yarı Maratonu başladı.

BİR MARATONDAN DAHA FAZLASI

Anadolu Harikalar Diyarı önünde başlayan yarışlarda, maratonastart vermeden önce açılış konuşması yapan Başkan Büyükkılıç, “Gerek yurtiçinden gerekse yurt dışından gelen sporsever dostlarımıza başarılar diliyorum.Sağlıklı bir şekilde süreci tamamlayacağımıza inanıyorum. Her şeyin bir ilkiolur ama Kayseri’mizde İstikbal Yarı Maratonu, bir maratondan daha fazlasıanlayışı içerisinde sürmeye devam edecek” dedi.

Ardından Kayseri protokolü tarafından İstikbal Kayseri YarıMaratonu’nda elit atletler başta olmak üzere 21K, 10K ve halk koşusu aynı anda startverilerek, sporcular yarışa başladı.

Stantları da gezen Başkan Büyükkılıç, daha sonra protokolile birlikte Cumhuriyet Meydanı’na geçti.

Burada sporseverlere hitap eden Büyükkılıç, “Kayseri’mizdeilklere imza atıyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak sizlere layık olmayolunda, özellikle gençlerimizin gönlünde yer edecek projelere imza atıyor,hayata geçiriyoruz. Elbette Kayseri’mizde kültürel, sosyal ve sportif alandakibeklentilerin yüksek olduğunun farkındayız. Biz de bu süreci daha diri tutma,sizlere layık olma, Kayseri’yi sadece endüstri ve ticaretin merkezi olmaktanöte sosyal, kültürel ve sportif hayatın, turizmin merkezi olarak nitelendirmeaçısından gayretlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin tarihi ve doğagüzelliklerinden bahsederek, “Koramaz Vadimiz biliyorsunuz UNESCO’nun geçicimiras listesine girdi, inşallah onu kalıcı yapmaya çalışacağız. Aynı şekildegastronomide iddialıyız, kreatif şehirler arasında yerel olarak gastronomibağlamında UNESCO’nun ulusal listesine girdik. Bunu da çok önemsiyoruz, ‘durmakyok, koşmaya devam’ diyoruz, onun için bu koşuyu düzenledik” ifadelerinikullandı.Başkan Büyükkılıç, pandemi sürecinin devam ettiğini,normalleşme sürecinin, sosyal, ticari ve kültürel hayatın devam etmesi içinmutlaka aşı yapılması çağrısında da bulundu.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, 1000 KİŞİYE BİSİKLET HEDİYE ETTİ

Büyükkılıç, İstikbal grubunun kura ile 10 kişiye koltuktakımı verdiğini hatırlatarak, kendilerinin de kura ile belirlenecek 100 kişiyebisiklet hediye edileceğini söylemesi üzerine kalabalık tarafından ‘1000, 1000,1000’ sloganları atıldı. Başkan Büyükkılıç, “Sizin sağlığınızdan önemli mi? Herşey sizin için, her şey Kayseri için, her şey Türkiye için. İyi ki varsınız,helal olsun size, sağlıklı yürüyüşler, sağlıklı günler” diyerek Spor A.Ş. GenelMüdürü İbrahim Somtaş’a talimat verip, kura ile belirlenecek 1000 kişiyebisiklet hediye etti.

Bir birinden renkli görüntülerin yaşandığı maratonda, BaşkanBüyükkılıç, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. 

yorum Yap