Melikgazi’Nin 2021 Yılı Yatırımlarına Bütçe Yetmedi

Hizmet Dolu Bir DönemDaha Bitiyor

 

      Melikgazi Belediyesivatandaşlara sunduğu rekor hizmetlerle dolu bir 8 ayı geride bıraktı.

      MelikgaziBelediyesi merkezden kırsal mahalleye kadar sıcak asfalttan sathi kaplamaya,kilitli parke çalışmasından,  parklara,okul, sağlık merkezi, cami, kuran kursu, sosyal tesise varana kadar birçokhizmeti 8 aylık dönem içerisinde gerçekleştirdi. Bu kapsamda yeni yatırımlar veyapılacak hizmetler için 75 milyon TL ek ödenek alındı.

      Melikgazi’ye2021 yılında rekor hizmetler kazandırdıklarını vurgulayan Melikgazi Belediye BaşkanıDr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi’miz için çok daha güzel işler yapıyoruz,yapacağız. Başlattığımız projelerimizi kısa sürede tamamlayarak, yeniprojelerin startını vermeye devam ediyoruz. Her alanda adından söz ettiren birMelikgazi’yi ilmek ilmek inşa ediyoruz. Yoğun ve verimli bir yıl geçiriyoruz.2021 yılında gerçekleştirdiğimiz projelerimizin plan ve programını yaparakilçemizin gelişimine ivme kazandırdık. Bu kapsamda sosyal tesislerimiz,okullarımız camilerimiz, aile sağlık merkezlerimiz, futbol sahaları,parklarımız, yollarımız bütün alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız, pazaryerlerimiz gibi birçok çalışma tamamlandı. Yatırımlarımız o kadar fazla kibütçemizi aştık. Bütçemiz yetmedi. Yeni yatırımlar ve yapacağımız hizmetleriçin 75 milyon ek ödenek aldık. Dolayısıyla pandemiye rağmen Melikgazidoludizgin yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Okul ve eğitimyatırımlarına da son derece önem veriyoruz. 5 Okul, 2 Diyanet Eğitim ve KültürMerkezi, 5 Cami, 5 Sosyal Tesis ve 2 Aile Sağlığı Merkezi inşaatımız devamediyor. Ayrıca 9 okulda bakım onarım çalışması yapıldı. Bu yıl içerisinde 28bölgede park çalışması yaptık. Parklarımız 7’den 70’e her kesime hitap ediyor.”dedi.

      2021 yılında dayeni yollar yaparak rekor seviyede asfalt döktüklerini hatırlatan Başkan Dr.Mustafa Palancıoğlu, “2021 yılı için 160.000 ton olan asfalt dökme hedefimizeulaşmak üzereyiz. Şimdiye kadar 195 farklı noktada 95 bin ton asfalt ile 90kilometre asfalt yol yapıldı. Bugün itibariyle 95 bin ton asfalt serdik. 45 kilometreyeni stabilize yol açılırken, 20 kilometre stabilize yol ıslah edildi. 115 binmetrekare parke yaptık. Hedefimiz bir yılda 160 bin metrekare parke yapmak.İlçemize yaptığımız tüm yatırım ve hizmetlerimizin hayırlı olmasını dilerim.”diye belirtti.

yorum Yap