Başkan Büyükkılıç, Avrupa Birliği Seminerinde Konuştu

İçişleri Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın eşyararlanıcısı olduğu, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve BirleşmişMilletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülen Yerel Yönetim Reformu LAR 3 Projesi kapsamında“Yerel Hizmet Sunum Standartlarının Geliştirilmesi ve Hayata Geçirilmesi”konulu seminer düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen seminerde Büyükşehir Belediye BaşkanıDr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, İçişleri Bakanlığı ve Çevre ve ŞehircilikBakanlığı temsilcileri, Genel Sekreter Yardımcısı Bayar Özsoy, dairebaşkanları, il müdürleri ve davetliler katıldı. Başkan Büyükkılıç, seminerde yaptığı konuşmada, YerelYönetim Reformu LAR 3 Projesi konusunda yer alıyor olmasını ve AvrupaBirliği’nin projelerini bir bakıma kente kazandırılması amacıyla BirleşmişMilletler’in desteği ile yapılan böyle anlamlı ve önemli bir çalışmayı çok önemsedikleriniifade etti.

ENDÜSTRİ, TİCARET VE TURİZM MERKEZİ

Kayseri’nin büyükşehirlerin konforunu yaşatan,büyükşehirlerin sıkıntılarını da yaşatmayan planlı, gelişen ve güzelleşen birşehir olduğunu anlatan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Endüstri ve ticaret şehri olarak bilinen ama son süreçtegörüldü ki, kültürel çalışmaların, sosyal çalışmaların, sağlık merkezleriolarak önemli tesislerin bulunmasıyla sağlık hizmetlerinin, açık hava müzesiolması nedeniyle adeta turizmin merkezi. Özellikle Erciyes Kayak Merkezi’mizindünya standartlarında yer almasıyla çok daha önem arz ediyor olması, 6 binyıllık geçmişiyle elbette ki ticaretin yasalarının Kayseri’de yazıldığıAsurlular dönemindeki çivi yazısıyla yazıldığı ve oradan çıkan tabletlerde çek,senet, ticari anlaşmalar sosyal içerikli anlaşmaların olduğu bir şehir. Biz oşehri 5 tane üniversitesiyle, 3 organize, 1 serbest bölge ve 1 teknoparkı ileyeni süreçte de inşallah ihtisas organize sanayisiyle daha da yaşanabilir, dahada insanlığın hizmetine sunulacak konuma getirme yönünde gayret gösteriyoruz.İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesi ile her konuyu çok çok önemsiyoruz.”

Başkan Büyükkılıç, kaynakları israfa fırsat vermeden enuygun, en verimli şekilde kullanmak amacıyla çalışmaları sürdürdüklerinivurgulayarak, “Koramaz Vadimiz UNESCO’nun dünya mirası geçici listesine girmişolmakla kalıcı olması için burada görmüş olduğumuz Sultan Sazlığı’mızın mutlakkorunması gereken alan olarak Cumhurbaşkanlığımız tarafından kararlaştırılmışolması, bizim de bunu daha da dikkatli korumamız anlayışıyla insanlığınhizmetine sunuyor olmamız önem arz etmektedir. Yine gastronomi konusundakreatif şehirler bağlamında Kayseri’mizin gastronominin merkezi olarak anılmasıbizleri sevindirmektedir” diye konuştu.

BÜYÜKKILIÇ’TAN BAKANLIKLARA TEŞEKKÜR

Değişik zamanlarda ve değişik süreçlerde Avrupa Birliği ilesivil toplum örgütleri ile yapılan projelere fedakârca destek olmaya devamettiklerini, insanlığın faydasına olan projelerde olumlu yönde yer aldıklarınıbelirten Büyükkılıç, ayrıca İçişleri Bakanlığı ve Çevre ve ŞehircilikBakanlığı’na son süreçte fedakarlığın zirvesinde yaptıkları çalışmalar vehizmetlerden dolayı teşekkürlerini iletti.

Halk sağlığı ile ilgili yaptıkları projelerden bahsedenBaşkan Büyükkılıç, şöyle konuştu:

“Burada konulara baktığımızda bir doktor başkan olarak halksağlığı konusunda yaptığımız çalışmaları kamuoyu takdir eder. Sosyalprojelerimiz yine kamuoyu tarafından bilinmekte. Glütensiz Kafe’de başlayıp‘artık evinize götürün her iş bitti’ mantığında insanı yaşatmaya yönelikdoktorlarımızın gayreti sonrasında onun bakımını üstlenen Hospice dediğimiztedavi sonrası bakım projesini hayata geçiren çalışmalarımız ile 7 buçuk milyonyıllık zürafa, gergedan, fillerin atası gibi fosilleri içeren projemiz ile yineinsanı yaşatmaya yönelik hastanelerimizin karşısında misafirhane niteliğindeçayını yiyeceği, yemeğini yiyeceği, gece istirahat edeceği hasta yakınlarınındinlenme tesisleri diye nitelendirdiğimiz gerek Tıp Fakültemizin gerekse ŞehirHastanemizin karşısındaki bu misafirhanelerimiz ile insana verdiğimiz değeriiçeren önemli projelerimiz ile gönüllerde yer etmeye devam ettik ve devamediyoruz.”

Büyükkılıç, Kayseri’nin hayırseverler şehri olarakbilindiğini belirterek, sosyal içerikli projelerde mutlaka bir hayırseverin yeraldığını, eğitim, sağlık ya da kamuya ait binalar da tamamına yakın olmak üzereKayserili iş adamları ve hayırseverler tarafından yapıldığını anlattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler GenelMüdürlüğü Eğitim Hizmetleri, Dış İlişkiler ve Koordinasyon Daire Başkanı HalilŞener de yaptığı konuşmada, “Bakanlığım ve genel müdürlüğüm adına bize evsahipliği yaptığı için Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na vekatılımlarınız için sizlere teşekkür ediyorum. Yerel Yönetim Reformu LAR üçüncüaşama proje de Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. UNDP tarafındanyürütülmektedir” dedi.

Konuşmaların ardından seminere, sunumlarla devam edildi.

yorum Yap