Başkan Büyükkılıç’ın Misurata Temasları

Türkiye ile Libya ilişkilerinin geliştirilmesi için,Libya’nın Misurata Belediyesi ile kültürel, sosyal, ekonomik ve ticariişbirliğinin geliştirilmesi konusunda kardeş şehir ilişkisi kurulmasına yönelikimzalanacak protokol öncesi Başkan Büyükkılıç’ın Misurata temasları sürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, MelikgaziBelediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın,Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy,Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış ve iş insanlarının yer aldığıheyet ile birlikte Libya’nın Misurata kentinde bir dizi ziyaret ve temaslardabulundu.

Kayseri heyeti olarak Misurata Liman Terminali İşletmesi’nebir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Büyükkılıç, ziyarette çok yakındaburadan İzmir’e sefer başlayacağının da bilgisini aldıklarını belirterek, ikiülke için hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Başkan Büyükkılıç, beraberindeki heyet ile birlikteMisurata’daki ziyaret ve incelemelerine, Serbest Bölge ve Misurata Demir ÇelikFabrikası ile devam etti. Fabrika yetkililerinden fabrikanın üretim ve hacmikonularında bilgi alan Başkan Büyükkılıç, Misurata Belediye Başkanı MahmoudSguti, bölge başkanı ve iş insanları ile Kayseri ve Misurata ticaret hacminiartırmaya yönelik fikir alışverişinde bulundu. Büyükkılıç, “Ziyaretlerimizdekadim şehrimiz Kayseri’nin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Kayseriinsanının ticaretteki maharetinden de bahsettik” dedi.

Büyükkılıç, Misurata Demir Çelik Fabrikası’nda yaptığıkonuşmada “Bizi burada misafir eden demir çelik fabrikamızın çok değerli genelmüdürü ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Sizlere CumhurbaşkanımızSayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hemşehrimiz Milli Savunma Bakanımız SayınHulusi Akar paşamızın selamlarını getirdim. Kayseri Büyükşehir Belediyesiheyeti olarak, belediye başkanlarımızla, meclis üyelerimizle, ticaret ve borsaodamızın kıymetli başkanları ile hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” ifadelerinikullandı.

Kayseri’nin 6 bin yıllık tarihi geçmişi olan, önemlimedeniyetlere ev sahipliği yapan bir şehir olduğunu vurgulayan BaşkanBüyükkılıç, “Libya, özelde de tabi ki Misurata bizim için çok önem arzetmektedir. Kadim dostluğumuz söz konusu, inşallah bu kadim dostluğumuzuönümüzdeki dönemde gerek belediye gerekse ticari, sanayi ilişkilerle daha dageliştireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Ziyarette, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. MemduhBüyükkılıç, günün anısına serbest bölge yetkililerine Kültepe Kaniş Karum’dançıkarılan 6 bin yıl önce çek, senet, ticari ve sosyal anlaşmaların yapıldığınıgösteren tabletlerin replikasını hediye etti.

yorum Yap