Tarihine Sahip Çıkan Büyükşehir’e Jüri Özel Ödülü

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliğitarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve UygulamalarınıÖzendirme Yarışması’nda jüri özel ödülüne layık görüldü.

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi veKültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda ödüller,sahiplerini buldu. 33 belediye, 33 uygulama ve 28 proje dalında toplam 61 projeile 2020 yılında yarışmaya başvuru yapılırken, yarışma jürisi değerlendirmelerisonucunda Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’nün yanı sıra, 1 Jüri Özel Ödülü, 7Proje, 7 Uygulama ve 7 Süreklilik, 10 Başarı Ödülü verildi.

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ KAYSERİ’YE

Yarışma kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediyesi, AğırnasYukarı Bezirhane Restorasyonu, Kent Merkezindeki Tarihi ÇeşmelerinRestorasyonu, Kültepe Müzesi ve Paleontoloji Müzesi çalışmaları kapsamında jüriözel ödülünü kazandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, uzun erimli olarak kentbütününde farklı alanlarda yürüttüğü koruma ve müzecilik çalışmaları ile tarihidokuda tamamladığı farklı ölçeklerdeki nitelikli restorasyon ve işlevlendirmeçalışmaları ve kentteki koruma bilincinin artırılmasını destekleyen çalışmalarınedeniyle 2020 yılı Jüri Özel Ödülü’ne değer bulundu.Yarışmanın ödül töreni, YAPEX Restorasyon ve Kültür MirasınıKoruma Fuarı kapsamında İstanbul Yenikapı’da bulunan Dr. Mimar Kadir TopbaşGösteri ve Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Gerçekleşen ödül törenine, KayseriBüyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kardeş şehir protokolü imzatöreni kapsamında Libya’nın Misurata kentinde bulunmasından dolayıkatılamazken, jüri özel ödülünü, Başkan Büyükkılıç adına Büyükşehir BelediyesiMeclis Üyesi Kasım Balcı aldı.

BÜYÜKKILIÇ, TARİHE SAHİP ÇIKIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, biryandan Kayseri’nin proje ve yatırımları ile ilgili hizmetleri Kayseri’ye veTürkiye’ye kazandırırken, bir yandan şehrin tarihi ve kültürel zenginliği ileturistik yönünü tüm dünyaya göstermek için birçok çalışma yapmaya devam ediyor.

yorum Yap