Güçlü, Donanımlı ve Deneyimli Kayseri İtfaiyesi 95 Yaşında

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,Vali Şehmus Günaydın ve Cumhur İttifakı ortağı MHP Kayseri Milletvekili BakiErsoy ile birlikte Kayseri İtfaiyesi’nin 95. yılı ve Türk İtfaiye Teşkilatı’nınise 307. kuruluş yıldönümü etkinliklerine katıldı. İtfaiye tulumbasından sutahliyesi yapan Büyükkılıç ile Vali Günaydın, afet aracını da ilgiyle inceledi.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın veMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ile birlikte,25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası etkinliklerikapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye DaireBaşkanlığı’nın standını gezdi.

“GÜÇLÜ, DONANIMLI VE DENEYİMLİ BİR İTFAİYE KURULUŞUMUZ VAR”

Burada açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, güçlü,donanımlı ve deneyimli bir itfaiye kuruluşları olduğunu belirterek,“Kayseri’mize layık olan itfaiye ekibimizin 95. yılını kutlarken, itfaiyemizgeçtiğimiz aylarda Fethiye, Marmaris, Muğla ve Antalya gibi yangınlarda enbüyük hizmetleri verdi. Oradan sayın başkanlarımızın, valilerimizin bizleregönderdiği teşekkür mektuplarından sonra anladık ki Kayseri ekibi, diğerlerigibi gerçekten fedakârca canla başla çalışıp, görevlerini yapmıştır”ifadelerini kullandı.

İtfaiye teşkilatına bir yenilik daha kazandırıldığını ifadeeden Büyükkılıç, “Otobüsün içerisinde 8, bir de şoför olmak üzere 9 kişininrahatlıkla istirahat edeceği, her türlü ihtiyacını, yemeğini pişirmeden,bulaşığını ve çamaşırını yıkamaya kadar, duşunu alarak, ihtiyacını görüp, istirahatiniyapabileceği bir ortamı sağlamış olduk. Gittiği yerde nerede kalacağımkaygısında kalmayacak, bu hizmetini verecekler. Kazasız, belasız nice 95’liyıllar diliyorum” diye konuştu.

“İTFAİYE TEŞKİLATIMIZ TAM TEŞEKKÜLLÜ HAZIR DURUMDA”

İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü münasebeti ileülkenin birçok yerinde büyük bir fedakârlık ile çalışan ekipleri ziyaretettiklerini söyleyen Vali Şehmus Günaydın ise, afet zamanlarında olay yerinegiderek çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine teşekkür ettive kuruluş yıldönümü nedeniyle teşkilat mensuplarını tebrik etti. ValiGünaydın, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin ne kadar mesafealdığını gördük. İnşallah ihtiyaç olmaz ama ihtiyaç olduğunda da itfaiyeteşkilatımız tam teşekküllü hazır durumda” dedi.

EĞİTİMLİ VE DONANIMLI BİR İTFAİYE TEŞKİLATI

İtfaiye Teşkilatı’nın ülkemizde kuruluşunun 307’nciyıldönümü, şehrimizde kuruluşunun 95’inci yıldönümü olduğunu dile getiren MHPKayseri Milletvekili Baki Ersoy da gayet eğitimli, donanımlı bir itfaiyeteşkilatı bulunduğunu belirterek Başkan Büyükkılıç ve ekibine teşekkür etti.Ersoy, “İnşallah hiçbir zaman gerek kalmaz ama vaka sayılarına baktığımızda daçok ciddi vaka var. Çok ciddi vakaya da anında müdahale etme durumları var,maksimum 10 dakika da süre belirlemiş İtfaiye Teşkilatı’mız. Bu manâda daİtfaiye Teşkilatı’mızın İtfaiye Haftası’nı kutluyorum” şeklinde konuştu.

MOBİL KONAKLAMA ARACINI GEZDİLER, BASKETBOL OYNADILAR

Stantları gezen protokol, Cumhuriyet Meydanı’nda sergilenen,deprem, sel gibi afet durumlarında görevli personelin olay yerinde geçirdiğigün süresince konaklamasını daha sağlıklı bir biçimde yapabilmeleri içintasarlanan afet aracını ilgiyle inceledi. Yangından korunma yolları ve yangın esnasında alınmasıgereken önlemler konusunda bilgiler alan Vali Günaydın ile Başkan Büyükkılıç,ayrıca Spor A.Ş. tarafından kurulan basketbol potasına basket atışı yapıp,itfaiye tulumbasından su tahliyesi yaptılar.

Osmanlı İmparatorluğu’ndan Türkiye Cumhuriyeti’ne kadar 307yıllık köklü bir geçmişi olan ve 7 gün, 24 saat kesintisiz fedakârca hizmetinedevam eden Büyükşehir Belediyesi Kayseri İtfaiyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’ndakistandında, trafik kazalarına ve ev yangınlarına müdahale, deprem ekipmanlarıile afet otobüsü vatandaşlara sergilendi.

yorum Yap