Başkan Büyükkılıç İle Vali Günaydın’ın “Okul” Pazarlığı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,Vali Şehmus Günaydın ile okul pazarlığı yaptı. Tören sırasında kürsüdekonuşurken İncesu’nun Saraycık ilçesinde okul ihtiyacı olduğunu ifade edenBaşkan Büyükkılıç, “Sayın Valim yarısı sizden, yarısı bizden, ilçemize müjdemizolsun” derken, Vali Şehmus Günaydın da Büyükkılıç’ın çıkışına olumlu karşılıkvererek, İncesu’ya okul yaptırılacağını söyledi.

Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmetesunulan 4 Adet Çekici ve 4 Adet Semireteyler ile Hafriyat Yönetim SistemiTanıtım Töreni’nde Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ile eğitim konusunda yaptığıpazarlık ile İncesu ilçesi Saraycık Mahallesi’nde okul ihtiyacınıngiderilmesine öncülük etti.

Başkan Büyükkılıç, törende yaptığı konuşmada, Vali ŞehmusGünaydın’a seslenerek, “Sayın Valim sizinle bir pazarlık yapalım. İncesuSaraycık Mahallemizde TOKİ’mizin konutları var. Orada bir okul ihtiyacı var,6-7 milyon TL gibi bir rakam konuşuluyor. Yarısı benden, yarısı sizden, onlarabir müjde olsun, ihtiyaca göre Milli Eğitimimiz ile görüşelim, 12 derslik miolur, 16 derslik mi olur? Eğitimi çok önemsiyoruz, olmazsa olmaz olarakgörüyoruz” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç’ın bu pazarlık konusu katılımcılar tarafındanalkış alırken, Vali Şehmus Günaydın ise Başkan Büyükkılıç’a yine kürsüden cevapverdi.

Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyeler ile el ve işbirliğiyle çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Vali Günaydın, “İlimize hizmetlerkazandırıyoruz. Pazarlığını kestiğimiz Akkışla’da ilkokulumuz vardı, o bittideğil mi başkanım? Teşekkür ediyoruz. İncesu’yu söyledi başkanım. Evet,İncesu’ya da bir ilkokul yaptıracağız, hatta Talas Belediye Başkanımız ilegörüştük, orada da 32 dersliği belediyemiz ile beraber yapmıştık, şimdi MevlanaMahallesi’nde yoğun bir nüfus var, oranın da ihtiyacını da gidermek için TalasBelediyemiz ile oraya bir okul kazandıracağız. Kırsalda da dün Yahyalı’daolduğu gibi imkânlarımız el verdikçe, Büyükşehir Belediyemiz vebelediyelerimizin yaptığı çalışmalara destek ve katkı vereceğiz” ifadelerinikullandı.

Vali Günaydın ile Başkan Büyükkılıç’ın eğitim konusundakipazarlıkları, törene katılanlar ve vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

yorum Yap